Zamračený Holíč pro Kotyzu

14.09.2014 05:48

 

Ráno to vypadalo, že tak jako vloni, to opět bude závod v dešti.

Naštěstí pro závodníky zmokli před závodem jenom rozhodčí ( letos po sedmnácté, to lehké kropení minulý týden ve Smrdákách se nepočítá ) při stavění startovního oblouku.

Pak se stal zázrak a celý průběh závodu již nekáplo. Kalužel vody sice zůstaly, bahno se taky našlo, ale to nic nebylo. 

Bohužel rodiče dětí ráno usoudili, že do takového marastu děcka nepustí a tak se na startu objevili pouze ti nejotužilejší. A jelikož dětské kategorie nebyly zařazeny ani do ,, Záhoráckého dětského poháru ,, , tak si okolo holičského zámku  zaběhalo pouze 48 dětí ( mimo protokol- jeden rodič prohlásil, komu není rady, tomu není pomoci / tak snad za rok to bude jinak a závod bude zařazen i do dětského poháru ). 

To hlavní závod byl třetím podnikem Cyrilo-Metodějského poháru a přesně v 10:50 min. odstartoval primátor Holíča Zdenko Čambal  pole 174 vytrvalců k boji s promáčenou tratí. Pak předal startérovi pistoli a spolu se Stanislavem Juránkem vyběhli na trať dlouhou 8,9 km.

Jelikož na startu nebyl žádný jasný favorit, tak rozhodčí ani nepřekvapilo vítězství veterána Petra Kotyzy - 30:02, 15 s za ním doběhl na druhém místě Vojtěch Grün-30:17. třetí místo časem 31:04 vybojoval Ondřej Rosa. Čtvrté místo překvapivě vybojoval hodonínský veslař Milan Viktora - 31:57.

Ženské kategorie ovládla Irena Pospíšilová - 34:59,druhá doběhla stále skvělá 51 letá Ivana Martincová - 35:38, třetí Lenka Jančaříková měla čas 36:22.