Za týden Skalica-Holíč-Hodonín

07.12.2011 19:48

Seznam přihlášených podle kategorií je Vám k dispozici,

zatím je přihlášeno 252 startujících z pěti států (ČR,SR,POLSKO,MAĎARSKO,ETIOPIE) a určitě to není konečné číslo.

Přesto se dá říct, že již teď jsou přihlášeni borci, kteří zajišťují vysokou kvalitu startovního pole.

V mužích budou o vítězství bojovat čeští běžci Jiří Homoláč,Milan Kocourek,Peter Mikulenka - loni 3.místo, Aleš Miko, dále startuje etiopský běžec Ashenafi Erkolo- před dvěma lety doběhl do Hodonínana 6.místě a byl velmi zklamán.

Velmi silná bude opět skupina maďarských běžců - předloňský vítěz Benedekt Zsoltán vyhrál ve výbornémčase 38:14, Tóth Lázslo- vloni vyhrál suveréně Vnorovskou desítku, Szabo Sandor - ten zde bude startovat poprvé,a nováčkem bude i Olah Tomas. Uvidíme, jestli překvapí jak loňský vítěz Minczér Albert - ten se zatím nepřihlásil.

Polskou běžeckou skupinu vede již dvojnásobný vítěz H-H-S Burghart Jakub ( vyhrál v r. 2007, 2008 - traťový rekordman - 38:06 ), Dziuba Bohdan doběhl v r.2007,2008 vždy na třetím místě.

Slováci budou asi spoléhat nejvíc na loni nejlepšího - 6.místo - Imricha Magyara (ale stále ještě chybí jeho přihláška), do první desítky by se mohli dostat nestárnoucí Jano Križák i Roman Arbert. A když vezmu zkušenost z posledních let, tak se určitě ještě někdo přihlásí z elitních běžců AK Kroměříž až na poslední chvíli.

I tak se dá očekávat útok na rekord tratě z roku 2007 - 38:06 a možná padne i hranice 38 minut na trati dlouhé 12,5 km . To se však nesmí k běžcům počasí otočit zády a musí být povrch silnice bez sněhu a náledí.

A co ženy ? Především to bude odveta z loňska mezi vítězkou Petrou Kamínkou a druhou o pouhých 5 s Katarínou Berešovou (zaběhla limit v maratonu na OH v Londýně 2012). Jistě by zasvěcené nepřekvapilo, kdyby za touto dvojicí doběhla nadějná 13 letá Carmen Beshirová - Sk Zdice, která před 2 lety doběhla jako11letá ze Skalice do Hodonína v čase 49:30 !!!!!

 

Jak to dopadlo,to již budeme vědět v sobotu okolo 13:38 před radnicí v Hodoníně.