V Lipově vládli bratři Kučerové

01.09.2015 07:27

Heslo dne- doběhnout a přežít

Tak nějak museli závodníci naladit svou mysl v průběhu závodu v Lipově. Při průběhu 1 a 2 okruhu to vypadalo, že polovina běžců to snad ani nedoběhne. Pak si asi všichni vzpoměli na to, že v takových tropech jsme běhali celé prázdniny a kupodivu se dobíhalo do cíle v lepší kondici, než jak to vypadalo v těch prvních kolech. 

Ihned po startu šli do čela bratři Kučerové (oba zde vyhráli již dvakrát), za nimi běhal se ztrátou 100 m Dan Orálek. V posledním 5 okruhu se začal Martin Kučera svému bráchovi Lukášovi pomalu vzdalovat a do cíle doběhl za 32:38 s náskokem 10 s. Lukáš Kučera si celý 5 okruh hlídal druhé místo a doběhl za 32:48 o 14 s před třetím Danielem Orálkem. Ten ovšem k třetímu místu ještě přidal i prvenství mezi veterány nad 40 let.

V ženách kralovala Lubomíra Maníková. Od startu se vzdalovala Ireně Pospíšlové a nebylo pochyb o jejím vítězství. Lubomíra Maníková vyhrála časem 15:43, druhá Irena Pospíšilová měla v cíli čas 16:09 a třetí Kateřina Doubková vyhrála kateg. Ž 35 časem 17:14.

Nakonec byli spokojeni i pořadatelé. I v tomto tropickém počasí, kdy hlavně v dětských kategoriích  chyběla mládež od koupaliště z toho byla druhá největší účast v historii závodu. Celkem ve všech kategoriích startovalo 227 účastníků Lipovské 10.