v Hlbokém zase foukalo

04.04.2018 17:14

4-MSBP 2018-BEH OKOLO HLBOKÉHO - výsledky.xlsx (154,6 kB)

 

 

 

Pamatuji si, že když jsme zakládali Moravsko Slovenský Běžecký Pohár, tak jedním z cílů bylo pozvednout účast na slabších závodech (Hlboké, Smrdáky, Plavecký Štvrtok). Po deseti letech této soutěže můžeme hlásit splnění tohoto úkolu. Když se podíváte na graf účasti v Hlbokém v jednotlivých ročnících, tak v roce 2009 zde startovalo celkem 102 závodníků a letos to bylo rekordních 363!!!!

A to ještě mají v Hlbokém tu smůlu, že při jejich závodech není nikdy ideální počasí. K tomuto závodu patří větrné počasí, jak k Sahaře písek. Alespoň já si nepamatuji, že by zde nefučelo s každou přibývající hodinou závodu stále silněji. I letos jsme museli ještě před koncem závodu rychle sbalit nafukovací cílový oblouk (loni nám ho zde vítr roztrhal).

Dětské kategorie závodí na trávě fotbalového hřiště, a tak mají diváci možnost sledovat boje po celou dobu závodu a letos to byla nádhera. Dětská soutěživost je prostě úchvatná a v některých kategoriích to byl boj až do posledních milimetrů na cílové čáře (celkem startovalo 177 dětí).

A souboje dětí asi nakazily i hlavní závodní pole. Ve 12 hod. vyběhlo 186 startujících na dvě tratě závodu. Ženské kateg., M 70 a Jundor si to rozdali na 4 km dlouhém závodě. A boje o to byly opět až na čáru. Vítězná žena Ĺubomíra Maníková -14:21- po dlouhém vyrovnaném finiši porazila druhou Lucii Belákovou o 1 s – 14:22. Třetí místo si časem 15:58 zajistila Renata Šikulová. Ve veteránech nad 70 let se taky bojovalo až do cíle a o dva roky mladší Ferdinand Husár porazil Viliama Nováka o 3 s.

Mužské kategorie běželi 9 km a byl to přebor závodníků AC Malacky. Časem 30:09 vyhrál Jakub Valachovič (bylo to zde jeho šesté vítězství za posledních 10 let!!) před svými tréninkovými svěřenci.  Dorostenec Marek Ondrovič -30:21 a junior Jakub Kopiar -30:41 nedali zbytku startovního pole žádnou šanci na stupně vítězů.

Dalším závodem bude VELKÁ MORAVA v Mikulčicích a tam se snad již dočkáme tepla.