Jdeme do finiše

04.11.2018 06:18

Jdeme do finiše, zbývají poslední tři závody, a tak se podívejme, jak jsou rozdané karty v absolutním pořadí jednotlivých kategoriích:

MUŽI – Vede Tomáš Skala, ale vše má v nohách obhájce Lukáš Soural. Stačí mu bodovat ve dvou závodech a má to v kapse.

Muži 40 – dlouho byl v čele Roman Komárek, po Bořeticích se do čela dostal Dušan Tomčal, ale všechny trumfy drží Luděk Durďák. Podmínkou je účast na posledních třech závodech a získat z nich minimálně 1 400 bodů. A to ještě má Tomčal možnost  vylepšit své konto na 17 800 bodů. A jelikož se může stát, že Durďák kvůli porodu něco vynechá, tak to asi mezi nimi bude těsné.

Muži 50 – pokud Dušan Brezovský zaběhne ještě jeden závod, tak půjde nad 18 000 bodů, a to již asi Pavel Kratochvíl letos nedá.

Muži 60 – tady je to asi hotové, Miroslav Mikula bude kralovat této kategorii.

M 65 – ještě si pamatuji loňské nahánění bodů v závěru loňského ročníku, a proto letos je mi jasné, že Laďa Varmuža ten náskok 110 bodů uhlídá. Luboš Bartál by musel vyhrát některý závod v absolutním pořadí za 700 bodů. Ne že bych mu nevěřil, ale ….

M 70 – letos jasná záležitost pro Jošku Šohaja.

Ženy – Mária Truissard to již v pohodě dotáhne do absolutního vítězství a bude to zasloužené prvenství.

Ženy 35 – životní sezóna Mirky Zíškové bude korunována jejím absolutním vítězstvím. Jediná konkurentka Irena Pospíšilová to asi již nemá šanci zvrátit.

Ženy 45 – při absenci Blaženy Kocúrikové bylo jasné, že tuto kategorii ovládne jasně Marta Durnová. I zde je již rozhodnuto.

Co však není rozhodnuto, je pořadí v jednotlivých GRAND PRIX SLOVÁCKA a ZÁHORIA. Zde se ještě bude hodit každé dobré umístění, protože škrty horších umístění dokážou hodně překvapit.

To je můj tradiční odhad toho, jak to asi dopadne.