těžký měsíc

01.06.2013 20:10

MSBP 2013 pokračuje v neděli 11.závodem v Šaraticích.

Poběží se druhý závod Cyrilo-Metodějského maratonu a ti co chtějí uspět musí absolvovat všechy čtyři závody:

Pro stanoveni celkového pořadí v Cyrilo-Metodějském maratonu – Běžecké tour 2013 je rozhodujicí součet časů v jednotlivých závodech seriálu, které svou délkou v součtu dají vzdálenost 42 195 m, což je délka maratonskeho běhu. Podmínkou je tedy účast ve všech čtyřech závodech zvolených pro Cyrilo-Metodějsky maraton – Běžeckou tour 2013. V případě shody součtu časů rozhoduje součet umístění celkoveho pořadi v jednotlivých závodech.

V připadě i této shody rozhoduje nejlepší umístění v zavodě.

*************************************************************************

 

Máme za sebou 10 závodů MSBP  z celkových 33. Tento měsíc jich bude dalších pět a budeme téměř v polovině celé soutěže. Počasí je letos divné. Pořadatelům zatím nepřeje, je většinou deštivo a chladno. Zato závodníci si libují. Místo tropických veder se běhá většinou v ideálních běžeckých teplotách okolo 16 stupňů a hlavně desítky v Rohatci a Jablonici byly proto pro závodníky rychlé bez kolapsů z vedra.

Příští týden  8-9.6. bude víkendový dvojzávod. Nejprve v sobotu 6 km v Moravském Písku a na druhý den v Javorníku 10 km.

A na další sobotu 15.6. jsou naplánovány závody v Senici - maraton i polmaraton. Oba startují v Senici v 10:00 hod. a běží se do Šaštína. Polmaratonci zde skončí na fotbalovém hřišti, maratonci se otočí a poběží zpět do cíle v Senici (limit je 5 hodin). Přihlásit se stačí až u prezentace na ZS v Senici od 8:00 do 9:30 hod.

No a další týden 22.6. se bude závodit v Kunovicích a na to se již těší většina dětí. Párádní doprovodný program pro dětské účastníky tvoří nádhernou kulisu pro hlavní závod na 6,8 km.

Pak budete mít tři týdny pauzu a můžete dovolenkovat. Ale jak vás všechny znám, tak stejně budete někde závodit.

Pavel Bíla