Šaratice pro Martina Kučeru

09.06.2015 18:29

Ještě hůř než včera v Plumlově bylo dnes v Šaraticích. Slunce žhnulo již od rána, nehnul se ani lísteček a vzduch se dal krájet na kousky, kdyby bylo čím. A do toho se vydalo v pravé poledne na 200 běžců bojovat o body do čtyřdílné soutěže Cyrilo-Metodějského maratónu. O tom, že to byly kruté podmínky, svědčí i hodně pomalé časy, kterých dnes borci dosáhli.

Favorité se ihned utrhli

Nejlepší běžci na startu byli bratři Kučerové /VSK Univerzita Brno/. Ti se také okamžitě odtrhli od celého startovního pole a běželi si svůj vlastní závod. Ovšem tentokrát překvapivě, letos vlastně poprvé, diktoval tempo starší z nich Martin a také bezpečně s velkým náskokem doběhl v čase 40:33, což je na podmínky, které v Šaraticích panovaly, neskutečný výkon, do cíle na prvním místě.

Druhý tentokrát skončil Lukáš Kučera/42:20/ třetí Dušan Tomčal z Lipova /43:45/, ten předvedl neuvěřitelný finiš od 9 kilometru a posunul se postupně z pátého místa, až na třetí a to měl docela velkou ztrátu na do té doby třetího běžce z nedalekých Kovalovic Petra Hénka, který jen tak pro radost letos začal běhat. Talenty se dají najít pořád.