S chutí do toho

01.07.2013 15:09

S CHUTÍ DO TOHO A PŮL JE HOTOVO

Jak ten čas letí. Polovina roku je tu a my jsme téměř v polovině závodů MSBP 2013. Ještě teď je mi zima při vzpomínce na letošní první závod v Prusínovicích.

Že se ten závod v takových zimních podmínkách konal byl malý zázrak a že na startu a v hlavně v cíli bylo 324 závodníků to byl velký zázrak.

Počasí nás letos zlobí, buď byla zima a nebo tropické vedro. Nic mezi tím. Těším se z toho že téměř každý závod hlásí účastnický rekord. A hlavně - ten velký zájem v dětských kategoriích. Máme 12 dětských kategorií, 4 kateg. v JUNDORU a 9 kateg. v hlavním závodě. To je již konečná a více se neplánuje.  Je sice teprve polovina roku, ale již se připravuje termínovka na rok 2014. Když jsme dávali v roce 2008 dohromady MSBP, tak jsme si dali na rozjezd 5 roků. Hodnotit to budu až na konci roku, ale jsem  přesvědčen že to byl správný krok.

 

Kolik závodů má být v termínové listině MSBP ? Jisté je jen jedno. Více jak 35 jich nebude a jestli méně, tak to je vždy podle toho, jestli někdo vystoupí ze soutěže ( v minulosti - Běh Filipovským údolím, Horňácká 25, Holíč, Cez Hornoorešanské vršky ) a nebo nebude zařazen do soutěže ( Slovácký běh v Uh.Hradišti, Hodonín-Skalica).  Závodníci o tom pak mají v diskuzi vždy jasno a my funkcionáři jsme ,, za blbce ,,. Buďte rádi, že ne vždy všechno víte. Jako řídící soutěže jsem ve funkci 28 roků a  pokud je v soutěži 35 závodů, tak je to souboj 35 závodů proti řídícímu soutěže.

KAŽDÝ ZÁVOD SI HRAJE NA VLASTNÍM PÍSEČKU A TEPRVE PAK HO ZAJÍMÁ NĚJAKÁ SPOLEČNÁ SOUTĚŽ.

Je to zákulisní boj o termíny a to nejen v rámci poháru. Vše se musí co nejvíce sladit se závody v okruhu 100 km a každý pořadatel ví, že pokud uhne se zavedeným termínem pořádání, tak se tam již nemůže vrátit.

Bodování : Věčné téma do diskuze. Jsme sice amaterská soutěž kde o nic velkého nejde, ale.... ono jde o každý bodík. Jste soutěživí a je jedno kolik máte roků.

Lidově řečeno ... jako malí kluci. A to se mi líbí, protože Karel musí porazit Frantu i kdyby týden v práci nemohl na nohy, Mirek zase Josefa atd. A když je po závodě dobrý gulášek a nějaký ten nápoj na zahnání žízně - to se ten souboj po závodě hodnotí. Bod sem , bod tam - to v tuto chvíli není důležité. Pak si doma sednete k počítači, podíváte se na pořadí soutěže a začnou počty jak získat co nejvíce bodů. A tady je ten problém. Ať bude systém bodování jakýkoliv, vždy to musíte vybojovat mezi sebou. A nechtějte,  abych já po nocích ještě přepočítal koeficienty časů, roků, délky tratě, obtížnosti podle profilu a jiných kritérií. Já musím chodit taky do práce a již tak je toho nad hlavu. Jsem přesvěčen, že to konečné pořadí po posledním závodě je spravedlivé a za ty roky jsme snad nikomu nějak neublížili. 

Závěrečné slavnostní vyhlášení MSBP 2013 se uskuteční opět na Slovensku - KD Gbely 26.1.2014. Bude to opět formou sportovního plesu jak pro pozvané hosty ( 300 osob), tak i pro veřejnost.

Mělo to být na 5 řádků a zas jsem se ............

Pavel Bíla

Jo, ješte jedna informace. Když se podíváte na pravou stranu obrazovky, tak je tam odkaz na stránky ,, GBELSKÝCH STRÝCŮ ,,  a tím na závod MEDLENOV CHODNÍČEK . Chystá se velká akce , tak na ten odkaz klikněte a dočte se, že tam prostě musíte být.

 

a ještě jeden dodatek: veteráni nad 70 roků při závodě BEH JURSKÝM PARKOM  poběží pouze 2 kola jak ženy tzn. místo 10 km pouze 6,5 km!!!