Rohatecká 10

09.05.2018 21:02

25.ročník závodu ,,ROHATECKÁ 10,, je za námi. Rohatečtí hasiči přivítali celkem 457 startujících v 26.kategoriích. V dětských kateg. a v JUNDORU byl celkem nával. Rozhodčí zde zaznamenali 257 účastníků a ti se opět činili. Je radost se dívat na souboje v dětských kategoriích. Snad se to za pár let projeví i v přechodu mezi dospělé.
Ti měli opět dvě délky tratí. Ženy a M 70 bojovali na 5 km, ostatní na 10 km trati. Během dětských kateg. to chvíli vypadalo, že by počasí mohlo přát a horko vystřídá zamračená obloha. Bohužel, mraky zmizely a při závodě sluníčko pořádně pálilo. 200 startujících, prakticky maximální možný počet na šesti okruzích (ženy tři), to byl nepřetržitý had běžců a pro diváky žádná nuda. Jenom že, pro rozhodčí jsou to galeje. Kdo je v kterém kole a kdo běží již do cíle? To je prostě na hraně uhlídání. A když k tomu přidám, že v Rohatci se pravidelně x běžců netrefí do cílového koridoru – to je pak jisté, že budou problémy udělat výsledkovou listinu. Kdyby od rána do toho cílové koridoru neběhaly všechny dětské kategorie, tak by se dalo říct, že běžci neznají, že cíl je v cílovém koridoru. 
Vyhráli favorité, jak Martin Kučera, tak Irena Pospíšilová si v pohodě doběhli pro jasná vítězství s časy daleko od traťových rekordů.