Rekordy v Nové Lhotě

10.07.2016 05:37

Toto si zaslouží být na titulní straně

Poděkování

 

datum: 10.07.2016 | vložil: Petr Halas

Je to už pár let, co jezdíme běhat na závody Hodonínského poháru. Užíváme si to, je zde super atmosféra, bezva lidi, prostě Slovácko. Zatímco holky se úspěšně prokousávají i na stupně vítězů, u Vojtíška bylo časem jasné, že jeho účast bude bývat jen symbolická. Ale přesto ho závody baví, a i když se na něho vždycky čeká, nikomu to nevadí a většina pořadatelů na něho pamatuje s vyhlášením a cenou. Včera v Nové Lhotě za námi přišel suverén přípravky David Tříska s maminkou a chtěl mu věnovat svoji medaili. Občas slyšíme, jaké jsou dnešní děti, co dělají nebo nedělají. Ale je potěšující vědět, že jsou i takoví, kteří nemyslí jen na sebe a dovedou ocenit i ty, kterým osud až tak nepřál. A David jednoznačně prokázal, že je nejen skvělý závodník, ale hlavně bezvadný kluk se srdíčkem na správném místě. 
Chceme tímto poděkovat i Pavlovi Bílovi, pořadatelům, rozhodčím a všem, kteří nám a hlavně Vojtíškovi fandí. 

 

18-MSBP 2016 - Novolhotská pětka - výsledky.xls (731,5 kB)

 

NOVÉ TRAŤOVÉ REKORDY

Závodu přálo počasí a tak se očekával útok na traťové rekordy tohoto závodu. Sice pofukovalo, ale teplota okolo 22°C  byla pro závodníky velmi příjemná. 

Ihned po startu vystartoval k sólo běhu Jakub Valachovič a již na mezičase 1 kola 3:58  ( běžely se 4 okruhy x 1 250 m) to vycházelo na překonání svého vlastního trať.rekordu z roku 2013 - 16:15. Nakonec se to podařilo a rekord se o 7 s posunul na 16:08. Na druhém místě celý závod běžel Lukáš Soural - 17:09 , ale v cílové rovince ho zle ohrožovala dvojice Luděk Durďák - 17:10 a Juraj Oravec - 17:12. 

I v ženách padl traťový rekord. Držitelka rekordu - 19:45 z loňského roku Irena Pospíšilová ho letos posunula o 4 s na 19:41. Za ní doběhla vítězka kateg. nad 35 let Erika Farkašová - 20:37 a třetí ženou v cíli byla nejlepší veteránka nad 45 let Blažena Kocúriková - 20:57. 

Na trať 5 km se vydalo 98 vytrvalců, v dětských kategoriích startovalo 101 závodníků ( je vidět, že jsou děti na táborech) a tak rozhodčí zaznamenali v cíli 199 startujících.

Jelilož se dopoledne prakticky na stejném místě konal i závod  ,, 9.ročník MTB maratonu KARPATSKÝCH PEDÁL,, je jasné, že tito závodníci - hlavně z dětských kategorií pak již nebudou na závodě v Nové Lhotě. 

Proto se zvažuje, že v příštím roce by si termín závodu přehodila Brezová s Novou Lhotou.