Rekordní Vnorovy - nádhera

18.08.2014 17:41

5plus2.cz

Ve Vnorovech padaly rekordy jako podzimní listí

  9:58
Za nadmíru vydařený mohou považovat 18. ročník Vnorovské desítky její organizátoři. Nejenže padl traťový rekord v hlavním závodě na 10 kilometrů, ale všech závodů dohromady se zúčastnil rekordní počet běžců, a to jak v dětských, tak i seniorských katgoriích. Celkem běželo 643 borců.

Start hlavního závodu Vnorovské desítky. | foto: Hynek Zdeněk, 5plus2.cz

Nový traťový rekord Vnorovské desítky má od letoška hodnotu 29:03 a postaral se o něj keňský vytrvalec Kibet Abel Rop, hájící barvy maďarského celku Benedek - Team.

Fotogalerie

Druhý byl ukrajinský běžec Olexandr Babaryka v čase 29:51, třetí místo vybojoval nejlepší český běžec Milan Kocourek z Kroměříže časem 30:11, který o 17 sekund posunul na 4. místo dalšího zástupce Keni Dennise Mwanziu Musaua.

V pětikilometrovém závodě žen byla hlavní favoritkou Zita Kácser z Maďarska. „Jelikož ale přijela i nestárnoucí Petra Kamínková, bude to asi zajímavý souboj,“ tipoval před startem ředitel závodu Josef Korvas.

Kamínková, držitelka traťového rekordu ze závodu žen z dob, kdy ještě také běhaly na 10 kilometrů, se předvedla ve výborném světle. Závod nakonec časem 16:47 vyhrála, Zita Kácser z Maďarska byla druhá se ztrátou 17 s, třetí byla Daniela Cirlan z Rumunska.

 
Autor: