Přihlašujte se .........

26.11.2009 18:00

Jak se blíží datum startu mezinárodního silničního běhu Skalica-Holíč-Hodonín, tak každoročně je pro většinu běžců problém včas se přihlásit a zaplatit startovné. I když na trati již nejsou celnice, tak se stále běží z jednoho státu do druhého. A to vyžaduje proti jiným závodům jisté problémy pro pořadatele a závodníky. Celní policie stále funguje a my se tomu musíme přizpůsobit. Proto jako pořadatelé musíme mít dopředu co nejpřesnější informace o startujících (určitě nikdo z vás nechce mít při běhu pas a občanku v trenýrkách) a protože je start ve Skalici (SR) a cíl v Hodoníně(ČR),musí se prezentace závodu skončit již 1 hodinu před startem. Pokud přijdete až po 12 hodině, tak riskujete, že již bude závodní kancelář uzavřena a nebo vás ještě přijmou, ale v tom případě se komplikuje přesun závodní kanceláře do cílového města a o to později se začnou zpracovávat výsledky. Samozřejmě se to vždy stihne, ale za cenu honičky a nervů v závodní kanceláři. Pak vznikají chyby při zpracování výsledků a vy závodníci v tom lepším případě nechápete, proč rozhodčí zmatkují - v tom horším případě jim to dáte hodně nepříjemně najevo.

A když se vrátíme na začátek, tak by stačilo pouze se dopředu přihlásit a rozhodčí budou mít dost času se na vše připravit. Ale to zas můžete namítnout, že jsou to jenom kecy a tak dále.... Věřte mi, jako běžci mi nevadilo při běhání ani mínus 10°C, ale zkuste stát na jednom místě při 0°C a psát dvě hodiny tužkou na papír čísla běžců v cíli. Pak jistě pochopíte, že ten rozhodčí za ty dvě hodiny má tak ztuhlé prsty, že psaní je velmi obtížné.

Naštěstí jsou to Vaši rozhodčí, většinu Vás znají a fandí Vám.

Letos jsem Vám ulehčil přihlašování k závodu o možnost zaslat přihlášku přes internet a taky tradičně se můžete přihlásit a zaplatit startovné při závodě ve Veselí nad Moravou při závodě ,,MIKULÁŠSKÁ 10 ,,. V tělocvičně se budou přijímat přihlášky před i po závodě cca do 12:30 hod.

Pavel Bíla