Prognóza řídícíhoho soutěže na rok 2012

19.02.2012 08:25

 

V sobotu začínáme

Letošní MORAVSKO-SLOVENSKÝ BĚŽECKÝ POHÁR odstartuje v sobotu .. ROHALOVSKÁ DESÍTKA ..

Počasí se snad umoudří a silnice nebude pod sněhem. Uvidíme jak to Ondra Němec nakonec zařídí, v posledních letech mu to s počasím vycházelo.

 

Necháme se překvapit, každopádně v sobotu budeme znát prvního letošního vítěze v poháru, na druhého si počkáme do 17.3. To se v Hodoníně poběží další ročník Hodonínského krosu a pak to již bude husté. Čtyři závody v dubnu, pět v květnu, šest v červnu a jsme v polovině soutěže.

 

Před měsíce byly předány ceny nejlepším v jednotlivých kategoriích za rok 2011.

Letos to vypadá (to je můj názor), že soutěž ovládnou v Mužích běžci ze Slovenska.

Proč ?

Obhájce Luděk Durďák se rozhodl zkusit na jaře i na podzim maraton. To samé mají v plánu i Dušan Tomčal a Jirka Škrobák. Takže si myslím, že Tomáš Zavadil a Jakub Valachovič mají velkou šanci na absolutního vítěze. Navíc je tu Mirek Hlúpik, pokud bude chodit pravidelně - tak na něho vsadím všechny drobné.

 

Muži nad 40 let: Petr Kadlec - pokud absolvuje dost závodů. Jenda Miškeřík chce taky zkoušet maraton, Jirka Brožík - nějak ztrácí motivaci. Nejlepším na slovenské straně by měl být opět Dušan Brezovský.

 

Muži nad 50 let: Pavel Klimeš - letos to určitě zkusí vyhrát i v absolutním pořadí - musí být však fit. Joška Veverka ho potrápí, ale nebude to stačit, nejlepším Záhorákem bude Jozef Chrenka těsně před Mirkem Mikulou.

 

Muži nad 60 let: Laďa Varmuža jen těsně vyhraje nad Lubošem Bartálem, třetím bude Miroslav Kresánek

 

Muži nad 65 let: Michal Janota těsně porazí Karla Karase, obhájce Miroslav Hajossy bude až třetí

 

Ženy: ,, babo raď ,, - tak zde jsem vedle, jak ta jedle. Pokud nebude tak ,, blbnout ,, v tréninku Katka Hofírková - tak by měla vyhrát. Bohužel její výkony na závodech v posledních měsících - jedno velké trápení. Miloslava Smyková bude pravidelně bodovat a tak obhájí titul. Snad se objeví nějaká nová běžkyně a tuto nejslabší kategorii oživí.

 

Ženy nad 35 let: Jana Kadlecová je prvním rokem veteránka a jasně vyhraje před Zuzanou Stoličnou.

 

Ženy nad 45 let: Marta Durnová vyhraje i tuto novou kategorii před Janou Klimešovou a Gabrielou Janíkovou.

 

Jak je to jednoduché, ale až na konci roku uvidíme, jak ta letošní sezóna dopadla.

 

Pavel Bíla