Pohodová Novolhotská pětka

08.07.2018 19:53

18 - MSBP 2018 - NOVOLHOTSKÁ PĚTKA - výsledky.xlsx (92,3 kB)

Přestože se národy z celé Evropy vydaly na dovolenou k moři, tak pohodová horňácká obec Nová Lhota uspořádala 9.ročník NOVOLHOTSKÉ PĚTKY. Nakonec měli rozhodčí zaznamenáno 198 účastníků v 26 kategoriích. A jelikož v Nové Lhotě prakticky neexistuje rovina, tak se vše běhá nahoru a dolů. Přesto se tady bojovalo a sprintovalo jako by tu žádné stoupání ani nebylo. Bylo tepleji, než se čekalo, ale parádní horský vzdoušek z pod Javořiny, to jiné jak v rozpálených ulicích měst. Když k tomu připočteme ten klídek, to je balzám na duši a člověku se odsud ani nechce.

Hlavní závod již tradičně odstartovaly zvony z místní zvonice v 18 hod. a na těžkou 5 km trať vyběhlo 99 startujících. Běhají se 4 kola po 1 250 m a je to v každém kole polovina dolů a polovina nahoru. A kdo si to špatně rozběhne a neodhadne tempo, tak v závěru trpí.

Rozběhlo se to rychle, a protože Irena Pospíšilová (trať. rekordmanka – 19:41 z r.2016) dokázala držet tempo s muži, a tak již na prvním mezičasu měla náskok 20 s na rekord!! A tak se čekalo, zda ji těžká trať zlomí anebo to zvládne. Přestože je Irena od letoška již veteránkou, tak má letos formu jak za mlada. Vydržela a byl z toho zlepšený rekord žen o 7 s na 19:34. Velkým překvapením bylo druhé místo 15leté Marty Klobáskové z Brna. Ta prokázala neskutečné vytrvalostní vlohy. Byl to již její třetí závod zde v Nové Lhotě během 3 hodin (jedno vítězství a dvakrát druhá) a přesto dokázala zaběhnout 5 km za 20:19 a výrazně porazit třetí Marii Truissard – 21:09.

V mužích se ihned po startu oddělila trojice Soural, Viktora, Durďák a každým okruhem zvyšovalo náskok na další běžce. V posledním kole zrychlil obhájce loňského prvenství Lukáš Soural a zvítězil časem 16:58 o 10 s před českým reprez. ve veslování Milanem Viktorou – 17:08. Za dalších 6 s doběhl na třetím místě nejlepší veterán Luděk Durďák – 17:14.

Malý závod, velké pohostinné srdce!! Tak bych nazval parádní sobotní odpoledne v Nové Lhotě.