Nádherná Malacká X 2019

06.11.2019 18:30

26 - MSBP 2019 - MALACKÁ X - výsledky.xlsx (70,2 kB)

 

36.ročník závodu MALACKÁ X – vypadalo to z rána v té cestě do Malacek v šílené mlze špatně, ale pak to bylo nádherné sportovní dopoledne za parádního počasí. Přestože se závod o měsíc přesunul, tak nakonec zaregistrovali rozhodčí 435 účastníků v 27 kategoriích závodu. Bohatě obsazené dětské běhy (celkem 275), až jim prostor na škvárové dráze byl malý. Vyvolal tak otázku do budoucna, zda prodloužit dětské tratě tak, aby nedocházelo k takému presu před cílem. Pak nastávají zbytečné hádky o tom, že někdo byl 15 a ne 16, protože v té tlačenici se děcka v koridoru všelijak motají a pak to pořadí neodpovídá cílové čáře. Do toho se v cílovém prostoru motají rodiče a pak je tam naráz třikrát více lidí, jak je nutné. Budeme to muset probrat, osobně si myslím, že prodloužení o 50 m, 100 m děcka zvládnou. Ale pojďme k závodu. Protože se běhalo na stadionu, tak všichni měli přehled o tom, jak jednotlivé běhy probíhají. Rodiče přebíhali z jedné strany na druhou a ani nevěděli, že tam mimo závod naběhali nějaký kilometr. Parádní fandění v cíli přispívalo k mohutným finišům, velké úsilí přineslo pár pádů, ale to k běhání taky patří.

Hlavní závod měl společný start všech kategorií tzn. 3,3 km, 6,6 km, 9,9 km na pravé poledne. Od startu do cíle to byl sólo běh pro mladého domácí běžce Marka Ondroviče, to samé předvedla v ženských kategoriích jasná vítězka Katarína Bátovská.

Ještě odpovím na dotaz Vojtěcha Planky, jaká je skutečná délka trati.

Stavitel trati mně dost důrazně vysvětlil, že trať závodu je přesná desítka. Takže Garmiňáci, co jste naměřili. Jsou to okruhy, tak je jasné, že jste neběhali všichni úplně přesně po stejné trati.

******************************

36. ročník malackej X sa konal v nádhernom jesennom počasí na štadióne v peknom prostredí zámockého parku. Veľká účasť detí s počtom 271 bola obdivuhodná, z toho 151 domácich. Je zrejmé, že na školách v Malackách sú deti zvyknuté pretekať. Na hlavný pretek v dvoch a troch okruhoch (6.6.km a 9,9 km) prišlo 124 bežcov. Jeden okruh na 3,3 km bežala mládež z JunDoru. Najdlhšiu vzdialenosť po klukatých cestičkách parku najrýchlejšie zdolal domáci bežec s výrazným odstupom Marek Ondrovič za 32:47. Druhý dobehol jeho oddielový kolega Jakub Kopiar v čase 34:08 a tretí  Ján Matúš 5 sekund za Jakubom. V ženách tiež bola jasná víťazka Katarína Bátovská, ktorá túto členitú trať dala za 39:55. Druhá dobehla Eva Vengerová za 43:24 a tretia veteránka nad 45 rokov Mária Ullerová v čase 44:11. Vo dvoch okruhoch bol najrýchlejší 70-tnik Josef Bobek časom 30:01 a v jednom okruho zvíťazil mladý bežec Lukáš Dóka časom 11:31. Organizátori malackej X môžu byť spokojní a pretekári tiež s príjemne stráveným športovým dňom. 

 

 

 



Viac tu: https://gpz-sk.webnode.sk/