MSBP ROTOR 2021

21.01.2021 10:58
Moravsko Slovenský Běžecký Pohár ROTOR 2021
Nebojte se, nemáte špatné vidění po silvestrovské noci. Takto se bude naše soutěž jmenovat v letošním roce.
Zatímco jste si užívali Vánoc a Silvestra (tedy doufám), tak já jsem na poslední chvíli řešil budoucnost naší soutěže. A protože jsme se dostali do bodu, že bychom v roce 2021 vyčerpali rezervní fond soutěže, tak přišla nabídka mít generálního sponzora soutěže. A v dnešní době, kdy se neví, jak to vůbec bude v dalších letech s financováním sportu, je to malý zázrak.
O ten zázrak se postarala společnost EPS biotechnology, s.r.o. – tzn. Mirek Minařík. V Kunovicích se letos sice běžecký závod neuskuteční, ale zato tato společnost tam postavila minipivovar ROTOR.
A ten se stává generální sponzorem naší soutěže pro rok 2021. Tak se nám v letošním roce podaří zafinancovat důležité každoroční náklady na rozhodcovský servis, aniž bychom v roce 2021 museli od pořadatelů žádat vyšší částku než v minulých letech.
A protože nemáme letos slavnostní vyhlašování MSBP na KD Gbely, tak máme ještě dost času vše dořešit do 1.závodu, který se snad již uskuteční 20.3.2021.
Termínová listina se taky trochu upravila oproti minulému roku. Ze soutěže jsem vyřadil závod zimního BBP v Jehnicích (mají tam kategorie již na rok 2022) a naopak máme dva nové závody.
3.7. Dojčanská 9
28.8. Beh vďaky v Senici
Tedy celkem 34 závodů, do absol. pořadí se bude počítat 26 nej umístění, do umístění v jednotlivých GRAND PRIX 22 nej umístění.
Bodování bude po kategoriích takto:
1.-100 b, 2.-95 b, 3.-92 b, 4.- 90 b, 5.-88 b, dále vždy mínus 2 body, od 49.místa všichni 1 bod.
Startovní čísla obdržíte na celou sezónu, Ženy a M 70 budou mít červené, Muži bílé, spínací špendlíky k nim dostanete zdarma, kdo ztratí, tak si u nás koupí nové. Musíme to začít takto omezovat, není možné, abychom na každou sezónu stále rozdávali přes 6 000 ks.
Pokud některý pořadatel bude mít vlastní servis s čipovou technologií v číslech, tak potom budete mít číslo od pořadatele.
Jako první informace o této novince pro letošní rok by to stačilo, určitě budeme ještě dolaďovat mnoho dalších věcí, ale to vás závodníky již nemusí nijak zajímat.
Hlavně abychom se zase mohli potkávat na závodech.
Váš, již 35 let řídící soutěže Pavel Bíla