Malacká 10 v novém kabátě

10.11.2014 15:18

31.ročník přinesl změnu místa pořádání a určitě to byla dobrá volba. Nádherné prostředí zámeckého parku nemohlo pokazit ani jemné mrholení. Pořadalé byly určitě spokojení s rekordním počtem  384 účastníků ve 25 kategoriích.

I ti největší pesimisté přesunutí závodu do parku uznali po závodě, že to byla dobrá volba. Musím uznat, že pořadatelé udělali pořádný kus práce a během posledních 14 odstranili ze škvárové dráhy po léta zde rostoucí trávu. Ta byla i přes deštivé počasí v dobrém stavu a i přes několik pádů v dětských kategoriích (rodiče si připoměli, jaké to bylo před třiceti lety, když chodili domů a měli kolena plné škváry) se bojovalo o každý metr.

Mezinárodní účast ( ČR, SR, POLSKO, NORSKO, SLOVINSKO) a hlavně úspěšná výprava z Polska byla odměnou pro pořadatele závodu - CVČ Malacky a AC Malacky.

10 km - to bylo 5 okruhů parkem s proběhnutím atletické dráhy před hlavní tribunou bylo velmi zajímavé pro přítomné diváky. Od startu se do vedení dostal Gabriel Švajda a dá se říct, že v každém kole se u něho střídali soupeři. Nejprve Ján Matúš a od třetího kola Andrej Orlický. 

Závěr však již sólem pro Gabriela Švajdu.

 Ženám jasně kralovala Adriana Slaníková, druhá byla veteránka Blažena Kocúriková.