Kunovice 2012 pro Kučeru

23.06.2012 18:05

Kučera a Maníková ovládli 2.ročník

Ve všech kategoriích startovalo 265 závodníků (v dětských kateg. jich bylo 168 a v hlavním závodě 97). Pořadatelé čakali větší účast v dětských kategoriích,naopak překvapila téměř stovka běžců hlavního závodu (večer se běžel půlmaratón v Olomouci). Pořadatelé přichystali pro dětské účastníky opět velké množství zábavy - skákací hrady, skluzavky,střelba z luku atd. Začínalo se za ideálního počasí - bylo pod mrakem, bohužel hlavní závod byl opět v tropickém vedru. Naštěstí to nebylo tak kruté jako před týdnem na půlmaratónu v Senici.

Běžely se dva okruhy a od začátku ovládl celý závod Martin Kučera a jasně vyhrál časem 21:45. Čas mohl být ještě o nějakou sekundu lepší, bohužel jsem ho jako komentátor trochu při doběhl zmátl a Martin si dal tak 50 m navíc. No, sypu si popel na hlavu, ale bohužel mi to moc nepomůže. Rozhodčí si to budou asi dlouho pamatovat a dají mi to určitě někdy ........... Naštěstí se o druhé místo bojovalo až za minutu mezi Tomášem Steinerem a Luďkem Durďákem. Ve finiši byl nakonec lepší o 4 s Steiner 22:57, třetí Durďák 23:01. Mezi ženami to byl souboj slovenských běžkyň, nakonec vítězná Maníková (25:20) porazila druhou Zatloukalovou o 31 s (25:51), za další minutu doběhla třetí Pospíšilová (26:52)

************************

O body budete bojovat až za tři týdny v Nové Lhotě. Máme za sebou polovinu soutěže a asi je dobře, že je malá pauza. Po těch tropických závodech je čas se dát dokupy. Ale jak vás znám, tak asi budete stejně někde závodit.