Kunovice - potřetí vyhrál M.Kučera

22.06.2015 19:24

14-MSBP 2015 - Běh o pohár města Kunovice a EPS - výsledky.xls (371200)

 

Tentokrát v Kunovicích rekordy nepadly (traťě se musely k vůli opravě silnice a chodníků zkrátit), ale závod to byl perfektní. Jestliže jsme se za posledních 14 dní na závodech doslova smažili, tentokrát to bylo o něčem jiném. Chladnější počasí běžcům vyhovovalo a tak se běhalo rychle.

Celé dopoledne jsme se s obavou dívali na oblohu, ale pršet začalo až po závěrečném předávání cen. To předávání radši nebudu komentovat, asi bych si zase vyslechl. že jsem na závodníky moc přísný.

Mirek Minařík to měl opět perfektně nachystané. Kromě běžeckých tratí si mohly dětské kategorie užít velké množství doprovodných akcí.

V ženách porazila Martina Vévodová - 11:38 - unavenou Irenu Pospíšilovou - 11:42 - velmi rychlým závěrem. Pospíšilová v pátek večer vyhrála závod v Bruntále a těch 14 hodin na odpočinek bylo málo. Třetí místo získala pro sebe bývalá slovenská reprezentantka Dana Janečková - 12:38.

Po třetí za pět let tohoto závodu vyhrál Martin Kučera. O jeho vítězství nebylo od startu pochyb. Vyhrál časem 20:29 a druhého Tomáše Steinera porazil téměř o minutu - 21:20. Stupně vítězů má v poslední době předplacené Dušan Tomčal. Tento nejlepší veterán zaběhl 22:27 a bylo to třetí místo.

Ve všech kategoriích startovalo 290 závodníků a určitě se jim v Kunovicích líbilo.

 

Neskutečně přátelská a pohodová atmosféra umocněná navíc ideálním běžeckým počasím přivítala v Kunovicích všechny účastníky Běhu o Pohár města Kunovic a EPS.

A opět se jich tam věru sešlo. Nádherný to pohled. Již od těch nejmenších, kdy se mezi nimi na tratích odehrávaly nesmlouvavé souboje o každé umístění až po ty nejstarší a dospělé borce, kde naopak převládala spíš taktická vyzrálost většiny běžců.

A k tomu všemu tvrdil muziku od mikrofonu Pavel Bíla, to byla radost ho poslouchat. Kunovice prostě nemají chybu.

Muži si rozdělili první tři místa předem

Tak by se dal naprosto přesně popsat závod mužů. Martin Kučera /VSK Univerzita Brno – 20:29/ si udal své tempo a o okolí se nestaral. Tomáš Steiner/AK Drnovice – 21:20 na druhém místě provedl to samé a až třetí Dušan Tomčal /Lipov – 22:27/ rozhodl o svém umístění stupňovaným závěrem ve druhém kole.

U žen to byl boj až do finiše

Závod žen se vyvíjel naprosto jinak. Martina Vévodová /AK Perná – 11:38/ a Irena Pospíšilová /AK Drnovice – 11:42/ běžely bok po boku po celou trať. Ovšem v závěru Martina dokázala zrychlit a na její vítězný finiš už Irena nestačila zareagovat.

Přece jen asi byl páteční večerní závod v Bruntále cítit víc, než se čekalo. Třetí pak doběhla Dana Janečková /BMSC Bratislava – 12:38/.

V Kunovicích závody šlapou vždy na jedničku

14. závod Moravsko-Slovenského běžeckého poháru zavítal opět do Kunovic, kde se konal 5. ročník Běhu o pohár města Kunovic a EPS. Pořadatelé z EPS aktivity zase připravili, sportovní běžecké dopoledne pro všechny věkové kategorii, takže se zde mohl vyřádit opravdu

pokračování na:

 https://www.bezvabeh.cz/clanek/3737-v-kunovicich-nejlepsi-kucera-a-vevodova