Klídek před bouří

25.10.2011 05:35

Klídek před bouří

Máme tu po obrovském zatížení v posledních dvou měsících (11 závodů) oddychovou měsíční pauzu před závěrečnými pěti závody.

Vy závodníci to určitě využijete k nabrání sil a nás (rozhodčí) čeká první letošní vyhlašování a předávání cen.

V sobotu 5. 11. se uzavře předáním cen Hodonínský Běžecký Pohár Mládeže - byl to již 9. ročník a opět o něj byl velký zájem.

I když dokonce letošního ročníku MSBP zbývají dva měsíce, tak se již připravuje nový ročník.

Do konce listopadu by mělo být jasno, které závody bude obsahovat termínová listina.

Jasno je již také o vyhlašování a předávání cen nejlepším z letošního ročníku MSBP 2011.

To proběhne opět na Slovensku - GBELY - a to 14. 1. 2012 od 18:00 hod.

Kandidáti na umístění mezi nejlepšími se již rýsují, ale stále jsou k dispozici pro každého běžce body z pěti závodů tj. teoreticky 2 500 až 3 000 bodů.

Zdá se, že pokud vydrží Luďkovi Durďákovi forma, tak by měl titul absolutního vítěze získat. V mužích nad 40 let to bude ještě velmi dramatické a zřejmě to bude souboj o každý bod mezi Brožíkem a Miškeříkem. V mužích nad 50 let si to asi Veverka před Chrenkou pohlídá, očekávám však ještě velký atak Pavla Klimeše na umístění v GP Slovácka- zatím má málo závodů, ale pokud poběží všech pět závodů může mít přes 13 000 bodů. O vítězství Varmuže ve veteránech nad 60 let je již rozhodnuto, zato mezi veterány nad 65 let to bude ještě zajímavé. Janota by se ještě mohl dostat před Hajossyho, ale opět musí bodovat ve všech závodech. V ženách se nám uvolnil trůn a tak se rozhodne mezi Smykovou a Hofírkovou. Pokud Smyková zaboduje ještě ve 4 závodech, tak to mladá Hofírková již nemůže dohnat. Zato Marta Durnová si již může chystat šaty pro vítězku Žen nad 35 let.

Tak trénujte a hlavně buďte fit ................... Pavel Bíla