Je stále o co bojovat

29.12.2011 08:08

 

Je před námi poslední závod a může se nám zdát, že je již rozhodnuté. Opak je pravdou. Karty jsou rozdané, ale výsledek bude jasný až po Silvestrovském běhu. Sám jsem překvapen, kolik možností nám nabízejí jednotlivé škrty nejhorších umístění jak v absolutním pořadí, tak i v jednotlivých GRAND PRIX. Tak si tu teorii trochu projdeme.

V absolutním pořadí předpokládám že šest vítězů je jasných a pouze v kategorii ŽENY se nabízí ještě teoretická možnost pro Katku Hofírkou . Pokud Smyková v Senici nebude startovat, tak stačí Hofírkové získat 232 bodů (tzn. 123 místo) a stane se absolutní vítězkou. Pokud Smyková nastoupí, tak i poslední místo (předpoklad 100 startujících) ji zaručuje vítězství.

GRAND PRIX SLOVÁCKO

MUŽI – asi se již nic nezmění, ale ….Durďák je vítěz, druhý Škrobák má však na Tomčala pouze 17 bodů. Je to hodně nebo málo?

MUŽI nad 40 let - no to budou nervy. Zde zatím vede Brožík před Miškeříkem o 39 bodů, ale třetí vzadu – Kadlec si může ještě připsat maximum bodů a tím by oba přeskočil.

MUŽI NAD 50 LET – zatím vede Veverka o 393 bodů před Gulišem, ale pokud třetí vzadu Pavel Klimeš získá svůj průměr 550 bodů, tak asi zvítězí on. No, budou to počty o každý bodík.

MUŽI nad 60 let – vše je již jasné. Varmuža, Bartál, Šohaj se můžou chystat na vyhlášení

MUŽI nad 65 let – rozhodnuto. Kubíček, Karas, Hána – jasné pořadí.

ŽENY - rozhodnuto. Hofírková, Kadlecová, Říhová

ŽENY nad 35 let – rozhodnuto, Durnová, Klimešová, Doubková

GRAND PRIX ZÁHORIA

MUŽI – již se nic nezmění, Valachovič, Zavadil, Blažo

MUŽI nad 40 let - první dvě místa jasné. Třetí místo ztratil škrtama Vlado Blažo, Kociňák by si měl třetí místo pohlídat

MUŽI NAD 50 LET – asi se nic nezmění. Chrenka, Mikula, Čulen

MUŽI nad 60 let – vše je již jasné. Kresánek, Tirpák, Kollár.

MUŽI nad 65 let – rozhodnuto. Hajossy, Janota, Kocák.

ŽENY - rozhodnuto. Smyková, Farkašová, Dermeková

ŽENY nad 35 let – rozhodnuto, Stoličná, Janíková, Vačková.