Búranský kros pro bulhara Petrova

22.10.2014 20:35

Po pátečním vytrvalém dešti byl sobotní závod v lesích v Borském Mikuláši balzámem na duši a u běžců i na tělo. Nádherné pozdní babí léto, teploučko okolo 16°C, bezvětří, měkoučká písčitá trať, velké množství závodníků - no co víc si pořadatelé TJ Junior club Borský Mikuláš mohli přát.

Na startu ve všech kategoriích bylo 345 závodníků - což je účastnický rekord tohoto závodu. 

Závod běžel současně i jako ,, MAJSTROVSTVÁ ZÁPADOSLOVENKÉHO ATLETICKÉHO ZVÄZUV CEZPOĽNOM BEHU ,,.

 

Hlavní závod na 6,68 km byl zcela v réžii bulharského vytrvalce Jordana Petrova. Od startu to byl sólo závod  a v každém kole ( 4 okruhy ) svůj náskok navyšoval. Vyhrál časem 24:46, druhý Zdenko Zalubil zaostal o 50 s - 25:36. O dalších 9 s doběhl a vybojoval třetí místo časem 25:45 Lukáš Záhorec.

I ženách nebylo od začátku pochyb, že vyhraje Adriana Slaníková. Časem 30:01 porazila soupeřky a bylo vidět, že si to užívá. Druhá byla veteránka Katarína Drahovská - 30:30 a o pohých 8 s za ní doběhla třetí Soňa Krnáčová - 31:38.

Rozhodčí si závod tak neužívali a mohl za to jeden z počítačů. Tak se tak zasekl, že to vypadalo, že se bude muset provést znovu před startem prezentace závodníků. Nakonec si dal alespoň tak říct, že až na deset běžců se vše podařilo zachránit a mohlo se startovat.