Bukovanský mlýn vyhrál mladý Moravec

05.10.2014 17:26

Téměř ideální podmínky (16°C,mírně pofukovalo) při 11.ročníku tohoto těžkého závodu 

potěšily všechny účastníky a diváky u Bukovanského mlýnu. Loňský větrný ročník byl zapomenut, deštivá předpověď na odpoledne se naštěstí nanaplnila a tak se bojovalo o každou sekundu a každý bod.

V dětských kategoriích to byl poslední letošní závod, odkud se přenášely body do konečného pořadí celoroční soutěže Hodonínský Běžecký pohár Mládeže.

A jelikož se počítá z 15 závodů pouze osm nejlepších umístění, tak to byla poslední možnost jak vymazat nějaký nevydařený závod. Po zpracování výsledků budou mít závodníci týden na to, aby podali protest a v sobotu 1.11.2014 proběhne v Hodoníně vyhlášení a předání cen nejlepším v jednotlivých kategoriích.

To dospělí mají před sebou až do konce roku ještě sedm bodovaných závodů. 

V Bukovanech se tentokrát běžely dvě tratě. Ženy a veteráni nad 70 let běžely 7 km a podle předpokladů vyhrála Irena Pospíšilová. Ta se teď dostala do výborné formy a její role favoritky se potvrdila již na otočce. Po sólo běhu vyhrála časem 30:33, druhá Adriana Slaníková měla ztrátu 2:03 s - 32:36, třetí doběhla v pohodě běžící veteránka nad 45 Marta Durnová za 32:59.

Muži běželi jako vždy 10 km a dlouho to vypadalo na vítězství veterána Petra Kadlece. Vyhrál prémii na otočce u Kyjova, ale pak v závěru neodolal náporu mladého Filipa Moravce. Filip Moravec vyhrál časem 32:58, druhý Petr Kadlec to nakonec zvládl za 33:23. Za ním na třetím místě doběhl nejstarší z běhajících Moravců. Otec vítěze Ján Moravec byl v cíli u větrného mlýnu za 33:35. A to ještě ten nejmladší z Moravců - Richard - byl druhý v juniorech na trati 1 500 m !!!!

Díky počasí to bylo pěkné odpoledne u větrného mlýnu v Bukovanech. Větší účast (celkem 235 závodníků)ovlivnil fakt, že hodně závodníků odcestovalo do Košic na tradiční maraton a půlmaraton.

Ještě jsem si všimnul, že přestože Květoslav Hána nám od loňska zestarnul o jeden rok, tak přesto dokázel být nyní v 77 letech v cili za 44:47.

 
******************************************************
 

Informace pro ty, co se v sobotu marně zháněli po hlavním rozhodčím našeho běžeckého poháru Antonínu Koplíkovi.