BÍLE SNĚHOVÉ PEKLO

23.02.2013 19:48

Popsat sobotní den v Prusínovicích (od 8:00 - do 16:00 - čas pobytu rozhodčích) by bylo na román. Těžko se hledají slušné výrazy v jazyce českém a tak to nechám na Zdeńkovi Smutném.
Již jen cesta do Prusínovic byla hororem, příjezd před kulturní dům byl oslavován jak vítězství hokejistů v Naganu. První obhlédnutí startu a cíle nás vrátilo do reality a já začal přemýšlet, o kolik rozhodčích přijdem a kolik bude nových běžeckých memoriálů.
Sláva, sláva, všechno se zvládlo, všichni ti sprostě nadávající v cíli se po rozmrznutí v kulturáku pasovali do role hrdinů. Každý tu šichtu 12,3 km považoval za osobní vítězství své vůle nad tím sněhovým peklem na trati a po výborném guláši byl svět opět krásný.
Ondra Němec si může být jistý, že tento jubilejní 20.ročník si budou všichni pamatovat !!!!

**********************************************************************************************

23.02.2013 Zdeněk Smutný

Již cesta do Prusinovic byla místy doslova pekelná a v obci pak počasí překonalo všechny nejhorší představy. Neskutečná fujavice s přívaly sněhu vytvořila na trati závodu vysoké závěje a pro většinu z 324 borců, kteří se dostali do cíle, to byl neuvěřitelný test morálních vlastností a osobní odolnosti.
Místy se dalo prodírat jen úzkou prošlapanou stezkou, kterou vytvořili běžci z čela závodu a nezřídka se i těm za nimi stalo, že když někdošlápl trošku vedle, okamžitě skončil pádem do hlubokého sněhu.
Do toho vítr, který snad slétl odněkud z horských masívů a ostré sněhové vločky, jež hnal sebou, bodaly do očí tak, že se nebylo možné ani podívat pořádně před sebe na cestu, aniž by to skončilo karambolem. Prostě bílé peklo.
Tohle všechno nejlépe zvládl polský vytrvalec v barvách JM DEMOLEX Bardějov Jakub Burghardt, který novou trať v těchto obrovsky náročných podmínkách zvládl v neuvěřitelném čase 44:07.
Překvapivě druhý doběhl Onřej Fejfar /AK Kroměříž – 44:41/, který si se závějemi poradil přece jen lépe než jeho oddílový kolega Jan Kreisinger /45:27/, jemuž takový terén viditelně neseděl.
Výborně se uvedl i olomoucký běžecký talent David Pelíšek /SCOTT MADER Sport – 45:56/, který čtvrtým

pokračování článků na

https://www.bezvabeh.cz/clanek/1445-snehove-peklo-v-prusinovicich-vitezi-jakub-burghardt-a-petra-pastorova

Fotky závodu:

Fotky závodu:

Foto 602× – Honza Šimůnek – Iscarex

Foto 350× – Otto Seitl

Foto 36× –Zdeněk Smutný