Běh opohár města Kunovice a EPS

16.06.2019 07:27

Tak se mi po letech zapálily lýtka. Nebylo to však z pohledu na krásné děvy v Kunovicích, ale postaralo se o to sluníčko při 9.ročníku závodu Běh o pohár města Kunovice a EPS.

Před týdnem jsem v Senici chytil rýmu, no a tentokrát to byl málem úžeh. Tropické počasí udeřilo vší silou, a tak to byly doopravdy kruté závody. Ani se nedivím, že ty menší,,BLÁZNI DO BĚHÁNI,, si dali tentokrát od běhání volno. Přesto se však rozhodčí nenudili a na startu ve všech kategoriích zaznamenali 203 účastníků. Jsem rád, že to vedro všichni zvládli bez zdravotních potíží. Zá vás závodníky musím pořadatelům poděkovat za dostatečné občerstvení v cíli, určitě nikdo netrpěl žízní. A ty nakrájené melouny byly v cíli pro závodníky tak dobré, jak pro ruské oligarchy kaviár.

13 - MSBP 2019 - BĚH O POHÁR MĚSTA KUNOVICE A EPS - výsledky.xlsx (63 kB)

Ženské tratě běžely jeden okruh dlouhý 3,4 km a jasně vyhrála Mária Trussard – 13:29. V loňské formě je již Mirka Zíšková – 14:06. Doběhla druhá celkově a vyhrála Ž 35. Třetí byla Iveta Kluknavská – 14:34 o pouhé 2 sekundy před nej ženou v kat. nad 45 let Márií Ullerovou – 14:36.

Muži si dali 2 okruhy – 6,8 km a byly rádi, že to není delší. Po první kole byla v čela trojice Kalenda, Buček, Skala. Vyhrál Jan Kalenda ze Zlína – 22:57. Jeho tempo nemohli unavení běžci po půlmaratonu ze Senice udržet. Spokojený v cíli byl druhý Tomáš Skala – 23:27, zato třetí Petr Buček – 24:14 byl rád, že již nemusí dál běžet ani metr.

A že toho měli všichni plné zuby dokládá fakt, že na oblíbený štafetový závod 4x350 m se přihlásily pouze dva týmy. Nikomu se prostě v pravé poledne již nechtělo běhat.

A ten noční déšť taky nepřišel. Těch 90°% v předpovědi nestačilo.

Tak to nějak zvládněte, a za týden opět na značkách v Moravském Písku.