BEH OKOLO HLBOKÉHO

08.04.2012 21:17

Dnešní závod nám připomenul, že podle kalendáře je sice již jaro, ale přesto nás zima ješte potrápí.

Dětské kategorie - to nám bylo ještě hej. Vypadalo to, že bude slunéčko, no prostě paráda. Běhalo se letos pouze na trávníku fotbalového hřiště a tak si to mohli všichni užívat.

Při startu hlavního závodu již tradičně foukalo a začalo se zatahovat. A zatímco se běžci řítili do cíle rozhicovaní po těžké šichtě na náročné trati, my diváci jsme již byli zmrzlí a klidně bychom nepohrdli ani svařeným vínem (bohužel, to bylo jenom přání)

I letos se bloudilo a něco navíc si odběhla Irena Pospíšilová. Jelikož jsem byl i na trati v ulicích, tak jsem viděl že tam sice byli pořadatelé, ale pokud neví co mají dělat a nebo je jim to jedno, tak tam ani nemusí být. Bylo to sice lepší jak loni, ale je co zlepšovat.

Jasným vítězem 22.ročníku se stal Ondrej Puškár z Trnavy. Tak jako loni byl druhý Ján Matúš a na třetí pozici doběhl nejlepší veterán nad 40 let Petr Kotyza.

Nemám teď ještě oficiální výsledky (snad to dnes pořadatelé zvládnou a líp jak to vyhlašování), přesto se snad nic nezmění na tom, že jednotlivé kategorie vyhráli:

Muži - Ondrej Puškár M 40 - Petr Kotyza

M 50 - Pavel Klimeš M 60 - Laďa Varmuža

M 65 - Ferdinand Husár Ženy - Irena Pospíšilová

Ž 35 - Zuzana Stoličná Ž 45 - Marta Durnová

Start hlavního běhu byl v pravé poledne, Jundor (7 startujících) a ženy (13 startujících) běžely 4 km, muži ( 89 startujících) tradičně 9 km.

Celkem startovalo v Hlbokém ve všech kategoriích rekordních 159 závodníků - loni to bylo 126 .

Celý seriál nabere teď neskutečné obrátky. Do konce dubna budeme závodit každý víkend a další měsíc to budou během prvních čtrnácti dní 4 závody !!!!

A tak to praktikcky bude až do 14 denní pauzy na začátku prázdnin.