Větrný BUKOVANSKÝ MLÝN

08.10.2013 21:02

27-MSBP - Bukovanský mlýn 10 km- výsledky.xlsx (54894)

VĚTRNÁ LOTERIE V BUKOVANECH

Kdyby se ještě v mlýně mlelo obilí, tak to by včera mlynář nadělal práce. U mlýna foukalo jak V Mikulčicích při Velké Moravě ( však snad byla při dětských závodech v Bukovanech půlka Mikulčic) a hlavně dětské kategorie si to musely v tom větru doslova odmakat. V dětském poháru to byl poslední bodovaný závod a tak to vřelo již při startech na kamenité dlažbě . Byl to skoro zázrak, že to proběhlo jenom s jedním pádem a malou odřeninou. Všichni účastníci dětských běhů obdrželi v cíli ,,plyšovou hračku,, a tak byla velká spokojenost i s posledním místem. Jenom ti nejlepší v kategoriích brblali, že pořadatelé neměli žádné stupně vítězů a byl tak trochu zmatek při vyhlašování ( snad do roka seženou alespoň nějaké dřevěné špalky).

Na startu hlavního závodu se sešlo 63 vytrvalců ( většina vytrvalců je na maratonu v Košicích) a ti si nakonec v tom počasí libovali. Od startu u mlýna až po otočku u Kyjova šli z kopečka proti větru a zpátky do kopce jim foukalo do zad. I proto byla většinou spokojenost s dosaženými časy.

Závodu mužů chyběl jasný favorit a tak jsme v cíli tipovali, jestli někdo dokáže porazit v poslední době dobře běhajícího Luďka Durďáka. Zvládl to pouze Ondřej Bulis z AC Pardubice a vyhrál čem 32:49, druhý Luděk Durďák byl pomalejší v cíli o 28 s - 33:17 a třetí Jan Martínek doběhl v čase 34:12.

V ženách vyhrála ve velké formě běhající Erika Farkašová a zaběhla čas pod 40 minut - 39:23. Druhá byla stále se lepšící Zuzana Slafkovská z Bratislavy - 40:03 a třetí spokojená nadějná Adriana Slaníková - 40:55.

I přes ten studený vítr se 10.ročník BUKOVANSKÉHO MLÝNU vydařil a snad jste to přežili ve zdraví.

Bohužel,  já asi ne. Již teď bojuji s angínou a snad to do příštího závodu v Bořeticích nějak zvládnu.

Začínám zpracovávat body a pokud mi to v tomto stavu někde ujede, dejte vědět a protestujte.

https://hodoninsky.denik.cz/ostatni_region/v-bukovanech-triumfoval-bratranec-hokejisty-bulise-20131008.html