VELKÁ JEDNIČKA PRO LIPOV

16.10.2010 17:22

První ročník se vydařil a určitě si pořadatelé závodu - Sokol Lipov a Obec Lipov - tu velkou jedničku zaslouží.

Tak si asi  všichni představujeme zabezpečení závodu, organizaci v místě startu a cíle. Nádherná atmosféra - no prostě pohodové odpoledne. Kdo dal přednost běžecké megaakci v Brně (Vokolo Príglu - 924 starujících) může jen litovat, že se obě akce konaly v jeden den. 

Nádherné běžecké počasí ( ani horko, ani zima - 12°C) přilákalo na start 156 běžeckých nadšenců. V dětských kategoriích startovalo 96 účastníků a v hlavním běhu na 10 km jich bylo na startu 60.

Domácí pořadatele určitě velmi potěšila nejen velká účast dětí z Lipova, ale i to , že ty děti umí běhat a závodit o každé místo v cíli závodu.

Zřejmě se v .. LIPOVSKÉ ŠKOLE .. ještě tělocvik vyučuje.. (někdy mám dojem, že na některých školách ten tělocvik dávno zrušili) a bylo to poznat  nejen na výsledných časech. Především v cili nikdo neomdlíval a bylo na děckách vidět, že klidně ještě jednou a hlavně levou zadní - jak mi dali najevo malí lipovští fotbalisté. Já jim zde oznamuji - pánové já smekám klouk před vaší fyzičkou !!!!

Hlavní závod - nebyla to přesná desítka, ale 9,6 km - to bylo galapředstavení bratří Kučerů z Brna. Od prvního okruhu (celkem pět) běželi spolu sólo v čele, mladší Martin zrychlil v posledním okruhu a měl v cíli na svého o rok staršího bráchu Lukáše  náskok 18 s. Třetí doběhl se ztrátou 53 s Luboš Rehuš ze Skalice. V ženách zvítězila Jana Kadlecová (39:43) před Zuzanou Stoličnou (41:20) a Martou Durnovou (42:00).

Byl to za těch ideálních podmínek až neskutečně rychlý závod. Posledním v cíli byl nejstarší účastník - Josef Holý z Brna (69 let) - a měl čas na této téměř desetikolometrové trati 49:01 !!!!!!!!

Za nás  ATLETY, ROZHODČÍ A DIVÁKY volám do celého světa .. LIPOVJANÉ DÍKY ..  a za rok nashledanou .