Za dobrotu na žebrotu

06.07.2017 17:24
 

Takový pocit jsem měl po závodě v Brezové p/Br. Nádherné odpoledne, parádní atmosféra, vše šlo jak na drátku, a nakonec blamáž s časy! To vše jenom proto, že nějaký závodník se odprezentuje na 14,5 km, pak běží pouze 5 km a na závěr neproběhne cílovým koridorem.

 

A teď důsledky: protože neproběhl cílovým koridorem, časoměřiči mu nezměřily čas. Jenomže rozhodčí na pořadí je lidumil a zapsal ho na 25.místě.

A je to tady, potom máme v cíli 138 časů a 139 závodníků. Tím pádem se samozřejmě všem závodníkům od 25 místa posunul čas o jedno místo. Někdo řekne, to je přece jedno. Ale ono to není jedno. Když doběhnou dva závodníci zároveň spolu a časy mají rozdílné i o 3 minuty, tak jsme za blbce.

Ono se to samozřejmě opraví (naštěstí se doběh nahrává), ale ten pocit ze zpackaného závodu je stále silný.

Nechtěl jsem se tímto tématem ráno vůbec zabývat, ale po ranní poradě rozhodčích a následném závodě v Nové Lhotě to tady ventiluji. Tam to bude ještě složitější.

A tak dávám na vědomí: cíl je tam, kde určí rozhodčí a ne někde vedle.Všechny závody MSBP se dobíhají do koridoru a závodníci jím musí projít až na konec (žádné podlézání v polovině).