Polovina seriálu je za námi

04.07.2011 21:03

  Polovina seriálu je za námi

Máme za sebou 16 závodů a tím pádem jsme v polovině letošního soutěžení MSBP 2011a můžeme hodnotit průběh soutěže. Podívejme se na to formou čísel:

 V dosavadních 16 závodech se do všech kategorií přihlásilo  3 660 startujících (téměř polovina jsou účastníci v dětských kategoriích), což dělá průměr na jeden závod 230 startujících !!!!!

Nejvíc účastníků přivítal 1.závod celého seriálu v Prusínovicích - celkem 653 startujících. V Mikulčicích bylo v cíli 417 účastníků, v Horných Orešanech 358, atd.

Nejmenší účast byla na slovenských závodech - v Šaštíně pouze 79 a v Plaveckom Štvrtku 91 startujících. Je to tím, že pořadatelé těchto závodů nemají dětské kategorie.

Je zajímavé, že pouze dva závody si oproti loňsku pohoršily v účasti závodníků. Na velkou zimu a studený déšť doplatil Hodonínský kros - pouze 126 startujících (téměř neměl kdo závodit v dětských kateg.) a taky v Šaraticích to vypadalo, že kdo nemusel a  navíc nechtěl do takového sajrajtu (bláto, déšť, zima) zůstal doma - pouze 168 startujících.

V 7 kategoriích MORAVSKO-SLOVENSKÉHO BĚŽECKÉHO POHÁRU  získalo body doposud přes 1 000 běžců !!! V mužích 462, M 40 - 173, M 50 - 137, m 60 - 53, M 65 - 51, Ženy - 77, Ž 35 - 81 bodujících.

Nebudu se pouštět do předpovědi kdo má šanci vyhrát v absolutním pořadí a jednotlivé kategorie - bylo by to předčasné. Připomínám však, že do absolutního pořadí v MSBP se počítají body z 28 nej umístění a do GRAND PRIX SLOVÁCKO A GRAND PRIX ZÁHORIA se počítá pouze 22 nej umístění.

Jsem rád, že stoupá zájem i o internetové stránky Běžeckého klubu Hodonín. Za 1-6 měsíc letošního roku jsme zaznamenali již 30 000 návštěv ( tj. tolik, jak před dvěma lety za celý rok ). Snažím se Vám tam dávat výsledky a informace co nejrychleji, ale někdy to prostě nevychází ( i já se musím starat o to, aby měla rodina za co jíst, atd.). Bohužel někdy v tom fofru se dělají chyby, ale naštěstí jste dobří kontrolóři a nějak se to vždy opraví k všeobecné spokojenosti.

I letos nás  bohužel trápí velký nedostatek finančních prostředků a tak bojujeme z vypětím všech sil o holé přežití. Hejtman Jihomoravského kraje převzal nad naší soutěží záštitu  a to nám snad pomůže do budoucna ( finanční příspěvek bohužel doposud nepřišel ). Situace mých slovenských partnerů je ještě horší ( to bylo slibů na slavnostním vyhlášení )  a tak ...........

************************************************************************************

V sobotu 16.7. odpoledne budeme pokračovat 17.závodem v Nové Lhotě. Oproti loňsku je to posunuté do odpoledních a večerních hodin - loni se v tom vedru nedalo dýchat. Dětské závody začínají  v 16:30 hod. a hlavní závod startuje až v 18:00 hod.