Parádní výkony ultramaratonců

30.09.2021 16:53
Je to sice již skoro týden od toho, co čeští ultramaratonci se předvedli ve fantastickém světle na závodě dlouhém 246 km, ale pro český sport je teď asi důležitější, že šéf hokeje byl před 40 lety u STB. To se o tom popíší stránky papíru, ale že nás někdo ve světě pořádně proslaví v této době, na to jim stačí napsat jenom pár řádků. Tak to tady připomenu alespoň článkem od Davida Chmátala.
Češi bodovali na 246 km dlouhém Spartathlonu. Brunner přepsal historii
David Chmátal
25. 9. 2021, 17:37
V Řecku se v neděli 25. září doběhl vytrvalostní závod Spartathlon. Extrémní běh na 246 kilometrů přinesl historický úspěch pro českého ultramaratonce Radka Brunnera. Na bedně vítězů skončil také Milan Šumný.
39. ročník ultramaratonu z Atén do města Sparty vyhrál domácí běžec Fotis Zisimopulos s časem 21 hodin a 57 minut. Další stupně vítězů už ale patřily Čechům.
Druhý doběhl s časem 23 hodin a 17 minut šestatřicetiletý Radek Brunner, který byl v loňských letech dvakrát druhý a dvakrát bronzový. Na stupně pro vítěze se tak český vytrvalec postavil už popáté v řadě, což se ještě nikomu před ním nepodařilo.
Bronzová pozice patří Milanu Šumnému, který doběhl o 35 minut později. Na šestém místě poté doběhl další Čech Jiří Hořička, který na 246 km potřeboval 25 hodin a 23 minut.
Může jít o obrázek one or more people , people standing a outdoors