MSBP 2021 - 1

01.02.2021 16:37
13.ročník - MSBP 2021 - tak snad to úsilí a i ty peníze vložené do přípravy nového ročníku nevyletí komínem. Do předpokládaného začátku soutěže zbývají poslední dva měsíce a zda to začne podle našich představ je ve hvězdách. Místo toho, aby se situace zlepšovala, tak se naopak množí zákazy a nařízení znemožňující organizovat závody. Tak uvidíme, co s toho naplánovaného se nakonec uskuteční.
Začnu tím, jak je 13.ročník naplánovaný.
Již jsem to zde oznamoval, že se podařilo sehnat díky Mirkovi Minaříkovi generálního sponzora soutěže a tím pádem se oficiální název soutěže mění na
MORAVSKO SLOVENSKÝ BĚŽECKÝ POHÁR ROTOR 2021
Díky tomu se nebude zvyšovat pořadatelům částka za rozhodcovský servis a snad i oni nebudou vám zvyšovat startovné. Představa některých pořadatelů, že do rozhodcovského sboru se nemusí investovat je úplně mimo realitu. Ty počítače, tiskárny, stopky, cílová kamera, tonery, cílový oblouk, koridory atd. to není věčné a musí se to neustále obnovovat.
Kalendář závodů MSBP ROTOR 2021 má v tuto dobu naplánován 34.závodů. Oproti minulým rokům zde již není závod v Jehnicích, a to proto, že se zde závodí v jiných kategoriích, než má naše soutěž.
Naopak jsou tady navíc dva závody. Konečně se podařilo vyřešit termíny pro slovenské pořadatele, a tak byly zařazeny závody v Dojči - 3.7.2021 a Beh vďaky - 28.8.2021.
Kategorie soutěže: i letos se bude závodit v deseti kategoriích - M, M 40, M 50, M 60, M 65, M 70, Ž, Ž 35, Ž 45, Ž 55
Body: tady je změna - boduje se dále po jednotlivých kategoriích, ale je upraveno bodování na prvních třech místech. 1.-100 bodů, 2.-95 bodů, 3.- 92.bodů, 4.-90 bodů atd. mínus 2 body.
Čísla - závodníci obdrží čísla na celou sezónu. Výjimka bude pouze v případě, že rozh. servis bude na čipy, a ty si přidělují svoje čísla.
Jak se budou počítat body do celkového pořadí je sice stejné jak v minulých letech, ale je možné, že v průběhu roku se změní podle toho, kolik se nám vlastně podaří uspořádat závodů. A snad se nám podaří uspořádat i slavnostní vyhlášení spojené s plesem.
Dá se předpokládat, že závody se určitě rozjedou ve skromnějších podmínkách jak v minulých letech. Zajišťování šaten, sprch, občerstvení, to vše bude záviset na podmínkách od hygieniků.
Já osobně předpokládám, že se asi opět začne bez dětských kategorií (již rok nemůžou mít tělocvik), možná budeme muset z počátku zrušit hromadné starty a bude se muset startovat ve vlnách. Na to se již rozhodčí připravují a jakmile nám to vláda dovolí, ihned připravíme testovací tréninky na trati hodonínského krosu, abychom zjistili, jak to musí mít rozhodčí připravené.
Málem jsem zapomněl na to, že aby ta naše soutěž fungovala, tak nám ještě musí otevřít hranice.
Teď jde hlavně o to, abychom se toho začátku ve zdraví dočkali.
Tak se držte, trénujte v rámci možností a dávejte na sebe pozor.
Váš řídící soutěže Pavel Bíla

 

MSBP 2021 - termín. listina.pdf (10,3 MB)