Mravenčiarská míla 2017

20.05.2017 17:10

Luděk Durďák a Erika Farkašová

 ovládli 31.ročník závodu, který před před devíti lety málem zanikl.

Tehdy na něm závodilo 80 závodníků, dneska je to trojnásobek. Každým rokem trochu startujících přibude, bohužel pro Bratislavu a Malacky nejsou lesní tratě asi ideální. Nemůžu pochopit názor, že oni na písku neumí běhat.

Počasí nám opět připravilo nemilé překvapení. Po dvou dnech teplot na opalování se citelně ochladilo a bylo to spíš na zimní bundu. Což sice vyhovovalo běžcům a taky psům v závodě Canicrossu, ale na nějaké dlouhé divácké povzbuzovaní to nebylo. Kdo mohl, jel rychle do tepla domova. 

Musím pochválit pořadatele, dělají vše pro to, aby se závod stal zajímavější. Všechny dětské kategorie se běhaly na fotbalovém hřišti, což bylo pro rodiče a trenéry zajímavější jak na minulých ročnících.

Na fotbalovém stadionu byl taky start a cíl hlavního běhu - 114 startujících. Byl společný jak pro závodníky na 3 km - 1 okruh a pro běžce na 6 km - 2 okruhy.

Závod na 3 km překvapivě vyhrála teprve 12letá Michaela Salayová - 16:15.  A doběhla do cíle vcelku bez nějakých příznaků vyčerpání. Gratulujeme, jen tak dále !!!!

Trať na 6 km ovládl veterán M 40 Luděk Durďák za 21:13 a byl to pro něho asi jenom kvalitnější trénink. Neměl konkurenci, a tak druhé místo bral velmi spokojený Petr Buček - 22:05 a zároveň i vítězství do 40 let. 4s za ním doběhl na třetím místě Peter Bellay - 22:09.

Ženské kategorie ovládly suverénně veteránky. Nejlepší byla Erika Farkašová - 27:15, druhá za ní o 30s doběhla Mirka Zíšková - 27:45. A jako třetí žena v cíli byla vítězka Ž 45 Marta Durnová - 28:25. 

Po závodě všem chutnala tradiční cigánská pečeně a těm co se ušlo i dobrá hruškovice od čerstvého šedesátníka Pala Polesňáka. 

Tak Palo, ještě jednou od nás všech gratulace a hodně zdravíčka.