Kdo to bude letos ?

29.10.2017 10:49

Komu bude patřit koruna nejlepšího?

Do konce letošní soutěže MSBP 2017 zbývají poslední čtyři závody a situace spěje k rozluštění jmen absolutních vítězů jednotlivých kategorií.

Já si, tak jako každý rok zatipuji, jak by to mohlo dopadnout.

Z těch posledních čtyř běhů se však většině bodovaných budou počítat pouze poslední dva běhy. A to z důvodu většího počtu startujících v Jehnicích a na Hodonín-Holíč-Skalica a tudíž, nižšího počtu získaných bodů. A jelikož body z Kyjova a Senice budou mít větší hodnoty, tak se zde asi rozhodne o těch ještě nejasných místech.

Podívejme se na jednotlivé kategorie.

MUŽI: zde by měl kralovat ten nejlepší, a to bude Lukáš Soural. Stačí mu získat body z jednoho závodu a má to jisté. Navíc jsem přesvědčen, že se jako jediný dostane přes 18 000 bodů.

MUŽI 40: král posledních sezón, Luděk Durďák to má ve svých nohách, pokud zaboduje ještě ve dvou závodech (stačí mu 2x400 bodů). Doposud vedoucí Roman Komárek zvítězí jenom, když Durďák poběží již jenom jeden závod – ostatní na 17 342 nedosáhnou.

MUŽI 50: Pavel Kratochvíl potřebuje již jenom průměr svých bodů z jednoho závodu a má to jisté. Druhý Jozef Zváč by zvítězil jenom za předpokladu, že Kratochvíl nepoběží poslední čtyři závody a on na některém získá alespoň 600 bodů.

Muži 60: na 99 % to má jisté Miroslav Mikula. Překonat jeho 17 094 by mohl teoreticky Jozef Chrenka, tomu se budou počítat poslední čtyři závody. Musel by však na nich nasbírat skoro 2 400 bodů.

MUŽI nad 65 let: To bude drama až do konce. Laďa Varmuža vede pouze o 50 bodů před Lubošem Bartálem!! Je to málo, ale zároveň hodně. Oba mají již splněno 26 závody a Bartál musí v každém závodě zaběhnou větší body, než má doposud připsané.

MUŽI 70: tady to má jisté Ferdinand Husár, na jeho 16 338 bodů již nikdo v této kategorii nemá.

Ženy: tady to je to taky pěkně zamotané. Vše je v rukách v tuto dobu třetí Ivety Kluknavské. Ta potřebuje k absolutnímu prvenství nasbírat ve třech závodech nejméně 1 400 bodů (je to v jejich silách, pod 500 bodů za závod běžela v sezoně jenom třikrát). Pokud zaboduje pouze dvakrát, tak se rozhodne mezi Petro Měsíčkovou – 15 676 bodů a Ivou Hřebačkovou – 15 570. Královna posledních let Irena Pospíšilová má kvůli zranění nohy málo závodů a tím pádem i málo bodů.

ŽENY 35: 100% jistotu má absolutní vítězky Erika Farkašová. 17 342 – nedostupná meta pro ostatní v této kategorii.

Ženy 45: doposud vedoucí Marta Durnová – 16 976 bodů, se musí obávat velkého závěrečného náporu největší soupeřky. Tou je v tuto dobu až čtvrtá Blažena Kocúriková – 14 862 bodů, ale ještě se jí budou počítat všechny čtyři závody.  A to manko 2 114 bodů by mohla zvládnout, musí však nastoupit do všech čtyřech závodů.

Karty jsou rozdané a na Silvestra již budeme znát skutečné absolutní vítěze jednotlivých kategorií.