Hodonínský kros- potřetí Martin Kučera

19.03.2011 15:48

 

Martin Kučera obhájil

Loňské prvenství na trati dlouhé 6 000 m obhájil Martin Kučera časem 18:30, druhý byl jeho bratr Lukáš Kučera a třetí místo vybojoval Jakub Valachovič z Malacek.Ženskou kategorii ovládla veteránka Kateřina Doubková časem 23:10, druhá doběhla domácí Jana Kadlecová a třetí místo patřilo opět veteránce Martě Durnové.

Startovalo 77 vytrvalců, a asi byli překvapeni perfektním stavem trati v lese okolo stadionu. Po pátečním vytrvalém dešti se ale pořadatelům podařilo ráno kritické úseky odvodnit a tak se nakonec bahnitá verze krosu nekonala.Horší to měli dětské kategorie, ty si doopravdy užily studeného nevlídného počasí. Přišlo pouze 77 odvážných, menší účast určitě má na svědomí velmi špatné počasí v týdnu a taky prázdniny.Závodu se kvůli mistrovství ČR v krosu nemohli zúčastnit i nejlepší domácí běžci a tak to byla medailová žeň pro závodníky AK Kyjov. Čaj se vařil nepřetržitě a vypilo se 100 litrů .

Nejstarším účastníkem byl Květoslav Hána (za měsíc 74 let) a nejmladší startující byla 12 měsíční Vendulka Michalicová .

Doufejme, že to byl poslední výkřik paní Zimy, a  příště nám bude počasí opět nakloněno.