začátky závodů

01.08.2011 16:27

 

Využiji přestávky mezi závody a diskuzního příspěvku Luboše Bartála ohledně začátku závodů.

 

Je to téma, o kterém můžeme vést dlouhé a plodné řeči, ale stejně je to potom na každém pořadateli kdy mu to nejvíc vyhovuje. Osobně bych taky uvítal, kdyby všechny naše závody zařazené do MSBP měly stejný časový program ( tak jak to má Brněnský zimní pohár ), ale ono to prostě zatím nejde. Těch 33 závodů je tak odlišných, že ještě nějakou dobu to potrvá, než proběhne velký třesk a budou v soutěži pouze závody, které se podřídí společným pravidlům soutěže. A kdo to nebude chtít respektovat, tak prostě v soutěži nebude. Zatím však buďme rádi, že v této těžké ekonomické situaci pro Vás ty závody vůbec někdo pořádá a my se musíme přispůsobit. Chápu Luboše v tom, že pokud jsou závody zakončeny okolo oběda, má ješte zbytek soboty pro sebe a rodinu.

Ale na druhou stranu, přemýšlel někdo z vás nad tím, že pokud dětské kateg. začínají ráno v 9:00 hod., že ty děcka musejí v sobotu ráno brzy vstávat ( chtělo se vám v jejich věku v sobotu z postele okolo půl sedmé ?) a cestovat k prezentaci, která začíná okolo 8:00 hod. Je jasné, že dětským kategoriím by vyhovovalo, kdyby se začínalo okolo 10:00 hod.

A tady se opět vede diskuze o tom, že udělat čast dětského programu před hl. závodem a zbytek v průběhu hl. závodu ( pokud se běží někam na otočku ) a nebo po doběhu hl.závodu. Ale to zase nevyhovuje rodičům a atd..............

Takže Lubošu, nevím co pro tebe znamená termín seriózní odpověď ( Mirek na tvůj dotaz snad seriózně odpověděl ), ale já to vidím tak, že bys raději uvítal změnu startu na 11:00 hod. a ne kecání okolo.

Abychom si však udělali nějaký vzorek vašich názorů, máte tady anketu na toto téma a můžete tam vyjářit svůj názor. Než se nějak vyjádříte, tak mi rozhodčí to využijeme k pravidelnému školení a ....... samozřejmě k tomu, abychom zjistili, kdy nám by vyhovovaly začátky závodů.