Větrná Brezová pod Bradlom

05.07.2018 08:57

17 - MSBP 2018 - NÁRODNÝ BEH GEN.M.R.ŠTEFANIKA - výsledky.xlsx (384,8 kB)

 

Tak tento závod v Brezové pod Bradlom pro nás rozhodčí začíná být noční můrou. Každý rok se nám tam něco pokazí a ani letos to nezačalo jinak. Po začátku dětské prezentace nám tiskárna oznámila, že životnost nějakého dílu vypršela a máme ho nahradit novým. To jsem u tiskáren ještě nezažil, aby tam byla součástka, kterou si musíte po určité době znovu koupit (nejedná se o toner). Není lepší začátek závodu, když víte, že se nevytisknou startovní listiny. Naštěstí nám velmi pomohli pořadatelé a mohli jsme startovky tisknout v jedné kanceláři. Za to jim tady musím velmi poděkovat!!!! Že nám silný vítr před dětskými běhy nedovolil postavit nafukovací startovní oblouk, tak to byla prkotina a mohlo se startovat i bez něj.

Překvapila velká účast v dětských kategoriích (197 účastníků) a to ještě chyběly silné týmy z Jablonice a Malacek. Že budou hlavní běhy na 5 a 14,5 mít letos slabší účast se čekalo, protože se současně běžel i závod v Horných Orešanech.

V 17: hod. se vydalo na náročnou trať 129 startujících (5 km-56, 14,5 km -73) a vcelku si libovali, jak jim přálo počasí. Na opalování to nebylo, ale teplota okolo 20 °C na běh parádní. Ženám podle předpokladu kralovala Irena Pospíšilová – 19:39 (a to měla za sebou již dopolední závod na Vyškovsku). 18 s za ní si doběhla pro druhé místo Marta Klobásková – 19:41, třetí místo překvapivě získala Erika Farkašová – 21:22 před Márií Truissard – 21:35.

Těžkou trať na 14,5 km ovládl pro mě neznámý Marek Štefanka – 55:11 před domácím Martinem Plačko – 55:56 a i tady je překvapení třetí místo Eduarda Králíka – 57:06.

Přestože si diváci ztěžovali na to, že je jim zima, většina běžců po doběhu pěla chválu na to, jak se jim letos dobře běželo. A kdo si pamatuje, jaké tu bylo strašné vedro před dvěma lety – to byly tehdy galeje. A na závěr musím ještě jednou pochválit pořadatele. Bylo to opět perfektně nachystané a myslím, že i to komentování doběhu a vyhlašování se zvládlo.