Velké Pavlovice 2023

27.03.2023 14:06
Tak mám konečně pracovní volno a můžu se zase věnovat práci řídícího soutěže.
Včerejší rozjezd do sezóny jsem si představoval úplně jinak, ale co se dá dělat, musíme se s tím vždy nějak popasovat.
Covidová dvouletá pauza vve Velkých Pavlovicích asi trochu uspala pořadatele, a ti nám rozhodčím hodně zkomplikovali práci. Zatím co u dětských kategorií probíhalo vše v pohodě, stěhování 500 m na start hl.závodu - no raději na to již teď zapomenu.
A protože se k tomu přidal i silný nárazový vítr (viz dvě fotky )při doběhu ženské kategorie (to jsme netušili až do poslední chvíle, jestli se oblouk bude podbíhat a nebo přeskakovat). Ještě jsem něco takového nezažil a snad se v pondělí ukáže, že není roztržený a že to vydržel i kompresor.
Ale i něco k závodu.
Ještě 10 minut před startem v 10 hod. byla obava, že bude malá účast, ale nakonec byly pořadatelé spokojeni.
Přišlo 160 dětí a 174 na 5km a 8 km = 334 startujících. Na malé tartanové dráze (150 m okruh) proběhly všechny dětské běhy ještě za mírného pofukování. Na začátek sezóny to však byly již velmi urputné souboje a pro přítomné rodiče určitě pěkná podívaná. A té radosti těch, co se umístili na stupních vítězů !!
Na tratích hlavního závodu čekala nejenom trať nahoru nebo dolů, tentokrát je potrápil silný nárazový vítr.
Ženskou pětku zvládla nejrychleji veteránka Jarmila Hastíková před mladičkou Michaelou Salayovou a Dankou Truksovou.
Mužskou osmičku Roman Paulík před českým reprezentantem ve veslování Milanem Viktorou a nejlepším veteránem Lukášem Souralem.
V sobotu pokračujeme druhým závodem MSBP ROTOR 2023 v Mikulčicích tradičním závodem na 10 km. A jelikož si nepamatuji na to, že by za posledních 40 let tam nefoukalo, tak nás asi čeká opět větrné počasí. ... ale stejně tam budeme...
Jo a ještě výsledky již i s JUNDOREM