Studená Burčáková šestka

20.09.2021 14:51

 

Tonda Bábík nezklamal, a tak jsme v neděli mohli absolvovat 24.ročník Burčákové šestky v Dolních Bojanovicích. I v této blbé covidové době se nakonec postavilo na start 240 startujících. I když se počasí za poslední týden výrazně zhoršilo, bojovalo se o každý metr a hlavně fér. Je jen škoda, že prakticky každý víkend je tolik závodů, že tím trpí konkurence dobrých běžců. Na druhou stranu je dobře, že nám ještě ty závody nikdo nezakazuje. Kéž to vydrží a budeme moci letošní sezónu dokončit i za nějakých omezení.

Hlavní závod na 6 km měl 118 startujících a ihned po startu všem ukázal záda Pavel Šedík. Byl to velký sólo běh a časem 18:56 zaostal jenom o 8 s za traťovým rekordem. Druhý Lukáš Soural to zaběhl za 20:19 a v cíli měl náskok na třetího 9 s – Pavel Žajdlík – 20:38.

Na 15.místě doběhla suverénní vítězka ženských kategorií Natálie Mrázková – 23:18. Za ní na druhém místě doběhla hrdá fotbalová máma Jarmila Hastíková  a časem 24:50 vyhrála premiérově i kat. Ženy 35, a jen tři sekundy za ní vítězka Ženy 45 Mirka Zíšková – 24:53.

POZOR   POZOR    POZOR

v sobotu 25.9.2021 bude celý seriál MSBP ROTOR 2021 pokračovat dalším závodem ve Smrdákách.

Dnes (tzn.pondělí) se rozhodlo, že se kvůli covidovému opatření ruší všechny dětské kategorie a JUNDOR, a poběží se jenom hlavní závod na 6 km.

Za další tři dny v úterý 28.9. se sejdeme na státní svátek v Rohatci, kde se uskuteční na jaře odložená ROHATECKÁ DESÍTKA. Budou všechny dětské kategorie a hlavní závod se poběží na 4 km okruhu. Snad to vše vyjde a budeme zdárně pokračovat a o tom, že závod v Bukovanech byl zrušen jsem již informoval. Pak bychom měli závodit v Bořeticích 9.10. a zde bude oproti minulým rokům změna délky trati ženských kategorií. Poběží jenom poloviční trať 5 km spolu s M 70, ostatní kateg. tradiční délku vinohrady – 10 km.

Co bude po tomto datu je v rukách vlád ČR a SR, snad se bude i nadále sportovat.