Silvestrovský běh v Senici

01.01.2018 07:41

Při 32.ročník SILVESTROVSKÉHO BĚHU V SENICI

37 - MSBP 2017 - SILVESTROVSKÝ BĚH - SENICA - výsledky.xlsx (119,8 kB)

 

 

nás počasí vrátilo na zem. Myslet si, že tu sezonu dotáhneme za ideálních podmínek jak v Kyjově jsem přestal po cestě na závod již u Radošovec. Přívaly mokrého sněhu, břečka kam noha vstoupila a do toho déšť. Bylo jasné, že tohoto závodu se zúčastní jenom ti nejotrlejší. A nakonec jich bylo překvapivě téměř třista (286 startujících).

Velký obdiv patří dětským a mládežnickým kategoriím. Zatímco dospělí běhali ..jenom.. ve vodě a sněhu, ti nejmladší si to užívali za dost hustého deště. Jak se říká ..psa by člověk nevyhnal.. , ale přesto se závodilo. Rozhodčí nevěděli, jestli se smát anebo brečet nad tím, jak ti nejmenší při padání proplouvali kalužemi. Čokoláda a teplý čaj v cíli vše napravil a doma bylo na co vzpomínat (a co prát).

A je již pravidlem, že když mají dětské kateg. šílené podmínky, tak hlavní závod se běží za poměrně lepších podmínek.

Ve 12:30 hod. vyběhlo 176 silvestrovských běžeckých nadšenců. Ženské kategorie a M 70 měli jeden 4 km okruh a mužské kategorie si daly dva okruhy, tedy 8 km.

Traťové rekordy padly

A jelikož se již podruhé běželo na nové trati, tak se očekával útok na loňské ustavující rekordy. S rekordem žen na 4 km zatočila letos ještě starší žákyně Zuzana Švejdová- 16:45, když loňský čas Eriky Farkašové -16:56 zlepšila o 11 s.

Nedal se zahanbit ani její trenér, loňský vítěz Jakub Valachovič. Ten dokázal zlepšit svůj loňský čas o 8 s a tak nový trať.rekord na 8 km má hodnotu 25:02.

VELKÉ PODĚKOVÁNÍ

patří pořadatelům závodu. Zvládli to na jedničku a musím před nimi smeknout. To samé poděkování dnes udělím i rozhodčím. 4 hodiny v tom marastu, promočené startovní a výsledkové listiny atd. zachraňovali dobrovolníci s občerstvovací tekutinou. A tak bylo veselo i u rozhodčích a snad nám nějaký ten překlep prominete.

Sezóna 2017 je téměř za námi, zbývá obodovat a pak předat ceny nejlepším na slavnostním vyhlášení 20.1.2018 na KD Gbely.