Rohatecká 9 - paráda

07.05.2022 10:53
Dnešní sedmý závod MSBP ROTOR 2022 provázelo pro změnu deštivé počasí. Ale naštěstí se to po pár dětských kategoriích uklidnilo a závodilo se za ideálního běžeckého počasí. Škoda, že ten noční a ranní déšť odradil některé k účasti na Rohatecké 9. I tak se tam nakonec odprezentovalo 242 účastníků (113 v dětských kategoriích a 129 v hlavním závodě).
Hlavní závod ovládla podle předpokladu dvojice reprezentantů Filip Sasínek a Matěj Hřebačka. I když to pro ně byl spíše společný tréninkový výklus, tak nadělily třetímu Lukáši Kučerovi téměř minutu.
To v ženách to bylo na poloviční trati zajímavější. Suverénka posledních závodů Jarmila Hastíková sice opět suverénně vyhrála, ale za ní se letos prosazuje mládí. 18 letá Nikol Gruberová je zatím velkým překvapením letošního ročníku a na domácí trati to bylo druhé místo před Silvií Javorskou.
Příští závod se poběží v sobotu odpoledne v Malé Vrbce - BĚH O MALANSKŮ TRNKU, dětské kateg. začínají o 15:00 hod., hlavní závod na trati dlouhé 6,4 km začíná v 17:00 hod.
Může jít o obrázek 4 lidem a stojícím lidem