Rohálovská 10 - foukalo

06.03.2016 18:24

Proti loňskému roku nebyly letos v Prusinovicích tak ideální běžecké podmínky. Foukal studený boční vítr, který běžcům moc nepomohl, ale přesto na tohle únorové období zase tak špatně nebylo. Také i proto stálo na startu Rohálovské desítky 568 běžců a běžkyň jen v hlavním závodě na 10 km.

Nejlepšími českými běžci byli Kresinger a Kamínková

Bohužel je to tak. Mezi muži neměli dva zahraniční běžci tmavé pleti odpovídající konkurenci. V podstatě si ihned odskočili od startovního pole, jen první kilometr se jich držel Jan Kriesinger /AK Kroměříž – 31:19/, pak už běželi keňští vytrvalci sami a nejvíce sil měl Too Silas Kiprono /Benedek Team – 30:07/, který svému kolegovi ze stejného týmu jménem Mwangi Joele Maina /31:08/ s přehledem ve druhé části trati utekl. Na Honzu Kreisingera, který běžel dlouho sám, se po obrátce dotáhli Ondřej Fejfar /AK Kroměříž – 31:25/ a slovenský vytrvalec Juraj Vitko /MKŠS Kysucké Nové Město – 31:27/, ale Honza nasadil v posledním kopce před Prusinovicemi k trháku, který pak úspěšně dotáhl až do cíle.

Ženám vévodila také keňská vytrvalkyně

V podstatě ihned po startu vyrazila vpřed Betty Chepleting /Benedek Team – 36:01/ a nikým neohrožována si doběhla pro vítězství. Za ní ovšem podala svůj zdejší tradičně výborný výkon Petra Kamínková /Svatý Kopeček – 36:31/, neboť se keňské běžkyni držela neustále na dohled.

Pokračování na:

 

 https://www.bezvabeh.cz/clanek/4355-z-ceskych-bezcu-na-rohalovske-desitce-nejlepsi-kreisinger-a-kaminkova