Poslední ..MIKULÁŠSKÁ 10 .. pod taktovkou Sokolů

06.12.2009 19:17

28.ročník závodu ..MIKULÁŠSKÁ 10.. ve Veselí nad Moravou byl tradičně studený, ale tentokrá bylo téměř bezvětří. Celkem startovalo v 21 kategoriích 156 závodníků. Zatímco dětské kategorie trpěly nízkou účastí ( 64 účastníků) kvůli chřipkové epidemii, v hlavních  kategoriích startovalo 92 vytrvalců. V mužích vítězný Pavol Michalčík porazil druhého Lubomíra Rehuše o pouhé 3 s, třetí Petr Bětík doběhl za další 4 s. V ženách nestartovala nemocná Jana Kadlecová a tak suveréně zvítězila Jarka Chovancová o 47 s před Erikou Erikou Farkašovou.Za ní doběhla na třetím místě nadějná dorostenka Katka Hofírková. Fantastický výkon předvedl 65 letý Ferdinand Husár z Trenčína, když dokázal trať dlouhou 10,2 km uběhnout v čase 40:59 a obsadit tak celkové 39 místo z 87 závodníků !!

Závodem ve Veselí skončila letošní soutěž dorostu a junior .. JUNDOR 2009 ... Zatím co v kategoriích junior bylo o celkových vítězích již rozhodnuto, v dorostenkách rozhodla o vítěztví Dominika Fedáková ziskem 45 bodů. V dorostencích po posledním závodě mají dva závodníci stejně bodů, o vítězství Znebejánka nakonec rozhodlo až třetí kritérium, větší počet druhých míst !!!!

V hlavních kategoriích se to již také začíná uzavírat co se týká absolutních vítězů, zato v jednotlivých GRAND PRIX bude po škrtech asi rozhodovat každý bod. Takže si to spočítejte, abyste po posledním závodě nebyli zklamáni.

Držím Vám všem palce     Pavel Bíla