Pohodové Kunovice

20.06.2018 11:24

15 - MSBP 2018 - BĚH O POHÁR MĚSTA KUNOVICE A EPS - výsledky.xlsx (175,3 kB)

Sobotní závod BĚH O POHÁR MĚSTA KUNOVICE a EPS byl již 15.závodem MSBP 2018. Přivítalo nás lepší počasí jak v loňském roce, ale bohužel opět foukalo. Čekali jsme, jak si s tím poradí startovní nafukovací oblouk, ten to zvládl, ale bohužel to nezvládl stojan s kamerou a v kameře je díra. Závodníkům a divákům spíš ten průvan vyhovoval, a tak v cílové rovince byla pohodička. Tradičně perfektní připravená akce Mirkem Minaříkem, opět parádní spolupráce ze skautama a připravenými hrami pro děti, tradiční prezentace pojišťoven, jako novinka tentokrát focení a okamžité fotky na památku zdarma, vínečko, pivo, melouny, kuřecí řízeček – no prostě, nejen během je člověk živ. Díky za to EPS aktivity z.s.

Ročníky zde přibývají, a tak na již 8.ročníku rozhodčí zaznamenali 313 startujících. Kromě kategorií dětí a JUNDORU pořadatelé vypsali i tři kategorie pro zdravotně postižené. Pro ty to bylo jak účast na olympiádě a taky tak projevovali svou radost v cíli.

Hlavní závod tradičně trpí účastí běžců po maratonu a půlmaratonu v Senici, navíc tradiční zahájení dovolených ubere běžců ze startovního pole.

Ženské kategorie měly kratší trať na 3,4 km, a i zde po týdnu slavila vítězství Mária Truissard -13:15 před letos výborně běhající Miroslavou Zíškovou – 13:42. Třetí ženou v cíli byla Erika Farkašová – 13:55.

Muži si dali o kolo navíc (6,8 km) a roli favorita závodu potvrdil Lukáš Kučera. Zvítězil v časem 22:37 po velkém sólo běhu o 20 s před nejlepším veteránem Tomášem Blahou – 22:57. Třetí místo vybojoval Jakub Janíček z Uh.Hradiště – 23:53 a mimochodem, je to vítěz prvního ročníku z roku 2011, tehdy to dal za 22:58.

Tradiční třešničkou na dortu byl štafetový běh na 4x350 m, běh plný emocí a nadšení z toho, že někteří zjistí, že při tom sprintu měli čas o 1 s lepší, jak když běželi hlavní závod!! Tradiční předávací kolíkem zde Štangla salámu, ta štafetě po závodě zůstává jako trofej, bohužel asi má jenom malou trvanlivost a slouží jako doplněk kalorií po závodě.

Bylo to takové pohodové dopoledne a já Mirkovi Minaříkovi za nás všechny děkuji.