Opět mokré Malacky

30.09.2015 19:10

Kde, kde ty horka jsou ????

Nějak té nové trati v zámeckém parku nepřeje počasí. Již loni v průběhu závodu pršelo, letos to však bylo ještě horší. Od pátečního odpoledne pršelo a hlavně se ochladilo. Zatímco loni to nemělo vliv na účast (384 startujících), tak letos to bylo nejhorší za posledních šest let. Ve všech kategoriích to bylo pouze 227 startujících. Ti co přišli, určitě nelitovali. Nádherná trať v zámeckém parku a oproti loňsku delší okruhy - běžely se letos tři.

Již od startu se od celého startovního pole oddělila dvojice Valachovič, Jablokov a neustále zvyšovala svůj náskok. Po náběhu do 3 okruhu zrychlil Alexander Jablokov a své tempo udržel až do cíle. Vyhrál časem 32:03, na druhém místě doběhl se ztrátou 26 s Jakub Valachovič - 33:29. Třetí v cíli René Valent ztratil na vítěze 49 s - 35:52.

Ženské kategorie ovládla veteránka nad 45 let Blažena Kocúriková za 42:39. Zrychlením ve třetím okruhu doběhla za ní na druhém místě Andrea Borovská - 43:35. Třetí Erika Farkašová dva okruhy běhala na druhém místě, bohužel zpomalení ve třetím okruhu stačilo pouze na třetí místo - 43:48.

***************************************************************************

Ještě malé vysvětlení k nejasnostem při vyhlášení kategorie Ž 35. 

Vše zavinil fakt, že na trati byla dvě stejné čísla. V kateg. M 70 Rudolf Roučka měl červenou 4 a v kateg. Ž 35 Morávková Zuzana taky číslo 4. Zapisovatelka pořadí omylem zapsala Roučkovo číslo bez označení červené a tak holky u počítače umístnili na 34 místo Morávkovou. Ta doběhla ve skutečnosti na 80.místě. Proto byly i vaše časy od 34 místa do 80 místa o jedno umístění špatné. Vše jsem opravil a závodníkům se omlouvám. Proto nejsem rád, když nepoužíváme pouze svoje čísla. U našich čísel bychom měli jistotu, že i při třech barvách se dvě stejné čísla neobjeví. Určitě se do dalšího roku vybavíme i na tuto variantu, aby jsme měli další barevné čísla k určení kategorií.