Irena Pospíšilová v rekordu

09.08.2015 16:25

Irena Pospíšilová zvítězila v traťovém rekordu

Ani pekelné vedro nedokázalo zvítězit nad irenou Pospíšilovou. Ta posunula traťový rekord o 30 s a jasně zvítězila časem 30:06.

Prakticky již dva měsíce, závod za závodem Irena zlepšuje traťové rekordy . Úžasná forma.

Druhá doběhla se ztrátou 1:46 Kovalančíková (31:52) a třetí ženou v cíli byla veteránka Blažena Kocúriková - 33:00.

Muži běželi dva okruhy a v tomto počasí to byly galeje. Po prním okruhu vedl s náskokem veslař Milan Viktora před obhájce loňského prvenství Bukovacem.

Bohužel si v druhém okruhu popletl trať a trochu zabloudil. Toho využil obhájce prvenství Pavol Bukovác a vyhrál časem 54:20, což je vyrovnaný traťový rekord. Silně ho stíhal nejlepší veterán Dušan Tomčal, nakonec byl na druhém místě  o 5 s pomalejší v čase 54:25. Spokojený byl i na třetím místě v cíli Luděk Durďák za čas 54:59.

Úsměvy rozdávala i ředitelka závodu Lenka Kubisová. I v tomto pekelném počasí z toho byla rekordní účast 195 účastníků. Ubylo sice běžců v hlavním závodě, ale výrazně více startovalo dětí. Musím Lence za nás všechny poděkovat, bylo to super.

.... po závodě jem se s ní domluvil, že muži  místo 2 okruhů poběží 1 okruh dlouhý cca 10 km, ženy klasiku 7 km. Trať je v tomto vedru hodně náročná, ona i ta desítka bude krutá.