Deštivá Malanská trnka 2017

15.05.2017 19:22

Pořadatel chystá, počasí mění

Stará pořadatelská pravda,, že dobré počasí, poloviční výhra,, tak na to jsem si v sobotu vzpomněl několikrát. 

 

 

10 - MSBP 2017 - BĚH O MALANSKŮ TRNKU - výsledky.xlsx (328,8 kB)

 
 

 

Za těch 30 roků jsem ještě nezažil, aby si počasí tak pohrávalo s náladou pořadatelů. Již příjezd do Malé Vrbky byl provázen hromy a blesky, o mírné dešti se nedalo mluvit. Naopak panovala obava, že v tomto počasí si to každý rozmyslí přijet do Malé Vrbky závodit. 

Ó,  jaké to bylo překvapení, když těsně před startem přestalo pršet a vyrojily se davy rodičů s dětmi. Nakonec jich startovalo 144 a musím jim za to poděkovat.

Když jsme museli závody v 16 hod. přerušit na 20 minut kvůli bouřce a silnému dešti, tak to kupodivu vůbec neohrozilo pokračování závodního programu. Nikdo neodjel a po dešti se závodilo, jak to jen šlo. Velké díky všem za to, že vytrvali a potěšili pořadatele závodu.

Naopak ty dvě silné bouřky odradily ty, co ještě nevyjeli z domu. Zaplavené ulice a sklepy v širokém okolí daly zapomenou všem na nějaké závodění.

To v Malé Vrbce se pak počasí umoudřilo a hlavní závod se běžel pro běžce za ideálních podmínek. Čistý vzduch po bouřce, teplota okolo 16 stupňů, bezvětří a silnice byla již téměř suchá, co víc si běžec může přát. A tak těch 88 hrdinů, co stihlo přijet v tom bouřkovém nečasu si to užívalo.

 Ihned od startu se oddělila dvojice Soural, Durďák a pokračovala ve vzájemné spolupráci jako v Rohatci. Bylo to jenom o tom, kdo v závěru bude mít více sil. Nakonec vyhrál Lukáš Soural - 21:25, o pouhých 7s za ním si doběhl Luděk Durďák pro vítězství ve veteránech a třetí se ztrátou 42 s na vítěze doběhl Andrej Psota- 22:07.

To o absolutní vítězce žen se rozhodovalo až v posledních metrech a neskutečnou formu potvrzuje již padesátiletá Blažena Kocúriková. Po velkém finiši vyhrála časem 26:01 o pouhé 2 s před Erikou Fakašovou - 26:03. Ta se samozřejmě stala vítězkou Ž 35, Na třetím místě doběhla další slovenská veteránka Mirka Zíšková - 27:12.

Velké poděkování všem, co se na tom sobotním závodě, jakkoliv podíleli.