BEH OKOLO hLBOKÉHO

05.04.2010 09:58

 

Jubilejní ,,BEH OKOLO HLBOKÉHO,, 

Na start jubilejní 20. ročníku se postavilo ve všech kategoriích 111 závodníků (66 na 9 km, 17 na 4 km a 28 v dětských kategoriích).

Závodilo se za jasného, větrného a chvílemi i studeného počasí – závodníkům to určitě méně vadilo jak divákům v prostoru startu a cíle.

Ti se v cíli nestačili divit, jaký náskok si vypracoval vítězný slovenský reprezentant v orientačním běhu Marián Dávidík před druhým Michalíkem ( 1:25 ). Ten po velkém sprintérském boji porazil o 1s třetího Jána Moravce ( vítěz M 40 ). Pak se neuvěřitelně čekalo 2 minuty na čtvrtého Brožíka. Ten překvapivě v cíli oznámil, že trať nebyla značená a tak si trať několikrát prodloužil. Bohužel nebyl sám, kdo si to trošku prodloužil, příště musí pořadatelé kritická místa označit a nebo tam dát pořadatele. V ženách porazila Jana Kadlecová o 21s Eriku Farkašovou ( běžela minulý týden půlmaratón v Bratislavě za 1:29:51 ) a na třetím místě doběhla Jana Zetochová ( vrátila se po roce nezávodění – jinak připomínám, že před 2 roky vyhrála celkově v ženách GP 2008 ).

Výsledky si pořadatelé zpracovávali sami, pokud máte někdo nějaký protest – dejte vědět.

Na stránkách byly výsledky již večer okolo 19:00 hod., a pokud Vám vadilo, že jste je v cíli nedostali přímo do ruky – tak snad jste to přežili. Takových závodů bude málo, většinou bude závody zpracovávat rozhodcovský servis BK Hodonín.

V sobotu budeme pokračovat v Mikulčicích 36. ročníkem silničního běhu .. VELKÁ MORAVA.. Začíná se v 9:00 hod. prvními dětskými kategoriemi a start hlavního běhu na 10 km je naplánován na 11:00 hod. Prezentace dětských kategorií v prostoru startu a cíle tzn. na Obecním úřadě a hlavní závod má prezentaci ve sportovní hale cca 500 m od startu a cíle závodu . Závodníci dostanou na startu čipy – nezapomeňte si je samozřejmě připnout ( loni to neudělalo 8 borců).

Pavel Bíla