Beh okolo Hlbokého pro Valachoviča a Pospíšilovou

05.04.2015 06:41

Valachovič a Pospíšilová - vítězi 25.ročníku

 

Asi nám letos atletický bůžek přeje. Celý týden před závodem počasí ukazovalo tu špatnou tvář. Silný vítr, déšť, sníh , kroupy - to vše trápilo pořadatele v přípravách na jubilejní 25.ročník. A tak bylo pro všechny velkým překvapením nádherné jarní počasí. Dětský program byl dokonce ušetřen i pofukování od hor a to se asi pořadatelům za těch 25 let mnohokrát nestalo. Prostě po tom ukrutném týdnu, kdy závodníci museli trénovat v počasí horším jak na vánoce, to byl balzám na tělo a atletickou duši.

A tak se běžci pořadatelům odměnili rekordní účastí.

Tento závod nebude asi nikdy patřit mezi ty největší v rámci MSBP, ale ten zájem běžců za posledních 7 let je  v tabulce jasně vidět. 

Ženské kategorie na trati dlouhé 4 km vyhrála Irena Pospíšilová běhající od letošního roku za AK Drnovice časem 15:14. Je na ní vidět, že má již formu. Druhou ženou v cíli byla vítězka kateg. nad 35 let Katarína Drahovská - 15:50. O 15 s za ní doběhla třetí doběhla na třetím místě Jana Skanderová - 16:05.

Rychlejší jak ženy byli  na společné na trati 4 km mladíci v kategoriích JUNDORU. Dorostenec Jakub Kopiar se každým závodem velmi zlepšuje a tak vyhrál v absolutním pořadí časem 14:27, na druhém místě byl junior Tadeáš Drahovský - 14:32, třetí místo bral další dorostenec Jan Karafiát  - 14:45.

Mužské kategorie čekala trať dlouhá 9 km a třetí vítězství na tomto závodě v řadě zde slavil Jakub Valachovič - 30:38. O druhé místo se bojovalo až do cíle mezi borci z AK Junior Holíč. Nakonec uhájil velmi těsně druhé místo Ján Matúš - 31:15, třetí Ondrej Marenčík zaostal o pouhé 4 s - 31:19.