Větrná loterie v Hlbokém

01.04.2017 17:38

27.ročník přinesl těsný rekord v účasti, teplé počasí a silné poryvy větru. 

Dětské kategorie závodily na trávě fotbalového hřiště a v každém okruhu musely bojovat se silným protivítrem. Ti slabší toho měli až nad hlavu.

Přesto se závodilo a byly to souboje až do posledních metrů. Musím pochválit běžeckou skupinu ŠK Jablonica. Tady se začíná formovat velmi silná běžecká základna a je to pak vidět i na stupních vítězů. 

To početné startovní pole - 147 startujících bylo smířeno s tím, že tentokrát si v té větrné loterii o rekordních časech musí nechat zdát.

Chyběli favorité (půlmaraton v Bratislavě a v Praze) a tak se čekalo, kdo toho využije.

První se na fotbalovém hřišti objevil vítězný junior Peter Orgoň za 15:18 na 4 km trati. Ženské kategorie ovládla nejlepší veteránka Erika Farkašová - 16:02. Druhá byla nadějná žákyně  Zuzana Švejdová - 16:24 a třetí místo si zajistila vítězska kateg. Ž 45 Blažena Kocúriková - 16:30.

Mužské kategorie ovládl na trati dlouhé  9 km Luděk Durďák - 31:36. Je sice lehká váha, která poletuje ve větru, ale přesto dokázal na druhého Jakuba Hakla naběhnout 1:04. Ve stejném čase doběhl i třetí Patrik Portášík a  toho určitě mrzelo, že ve finiši neudržel druhou pozici.

Dalším závodem bude Velká Morava v Mikulčicích. Zároveň to bude 1.závod Běžecké tour 2017. Všechny kategorie běží na stejné trati - 10 km.